Lasagne met gerookte ‘zalm’ en groene groenten

Vegan lasagne met een twist. Deze lasagne is het lekkerst als je de wortelen de avond voordien al laat marineren. Door het gebruik van liquid smoke krijg je een smaak die neigt naar gerookte zalm.

vegan lasagne met spruitjes en gerookte zalm

vegan lasagne met spruitjes en gerookte zalm
5 from 1 vote

Lasagne met gerookte 'zalm' en groene groenten

Dit is een romige lasagne boordevol groenten en met gerookte 'zalm' van wortel.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 50 minutes
Om de wortelen te laten marineren: 8 hours
Totaal: 8 hours 50 minutes
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 kg wortelen
  • olijfolie
  • 5 el tamari, of sojasaus
  • 5 el liquid smoke
  • 100 ml water
  • zout
  • 2 kleine broccoli, of 1 zak broccoli uit de vriezer van ongeveer 600g
  • 600 g spruiten, vers of uit de vriezer
  • 3 dozen diepvriesspinazie met Alpro soya, of gewone spinazie waar je zelf sojaroom aan toevoegt
  • 250 g lasagnevellen
  • 250 ml sojaroom
  • een handje vegan geraspte kaas
  • edelgistvlokken

Bereiding

  • Maak eerst ‘smoked carrots’. Breng water met zout aan de kook in een grote pot. Maak met de dunschiller dunne slierten van de wortelen. Kook ze 5 minuten. Giet af en doe ze opnieuw in een pot. Doe hierover 5 el olijfolie, 5 el tamari, 5 el liquid smoke, 100 ml water en wat zout. Meng goed. Laat 1 nacht marineren. Proef even of je de wortelen zout genoeg vindt.
  • Laat de broccoli en spruiten 20 minuten koken in water met een blokje bouillon of in verse groentebouillon.
  • Ontdooi de spinazie in een pannetje.
  • Neem een ovenschotel en doe er wat olijfolie in. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak nu laagjes van lasagnevellen, gemarineerde wortel, spinazie en sojaroom. Over elke laag doe je edelgistvlokken, peper en zout. Ga zo door tot de schotel voor de helft gevuld is. Eindig met een laagje lasagnevellen.
  • Doe hierover de gekookte broccoli en spruitjes.
  • Doe er de rest van de sojaroom over, samen met de Violife of een andere plantaardige kaas. Als je niet van plantaardige kazen houdt, kan je er ook wat extra edelgistvlokken over doen.
  • Zet de schotel 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Kijk voor het serveren na of de vellen gaar zijn (door met een vork even in de lasagne te prikken).
    Smakelijk!

Extra informatie

Dit recept is ook lekker met glutenvrije lasagnevellen op basis van linzen bijvoorbeeld.
Wil je graag nog iets meer vissmaak toevoegen aan de gerookte 'zalm'? Dan kan je ook dit recept met norivellen gebruiken.
Gezond zondigen en hartig genieten van Tartelies
Recept en foto uit Gezond zondigen en hartig genieten. Tartelies. Pelckmans Uitgevers.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept