‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Fish are friends, not food

Dag ,

Vis lijkt op het eerste zicht een gezonde vervanger voor vlees, maar vele vissoorten zitten vol kwik (wilde vis) of antibiotica (gekweekte vis). Bovendien is het geen duurzaam alternatief, want de oceanen raken stilaan leeggevist. De documentaire ‘Seaspiracy’ op Netflix is een aanrader als je wil weten waarom je beter geen vis eet.

En nu het goede nieuws: je hoeft de smaak van vis niet te missen als je veggie eet! In de supermarkt vind je een steeds groter aanbod visvervangers. Van veggie vissticks, tot tonijnsalade en zelfs ‘zalm’-filets. Wie graag experimenteert in de keuken kan ook eens zeewier gebruiken om de smaak van vis na te bootsen. Dat is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt, met een norivel (van rond de sushi) kom je al een heel eind! 

Ontdek al onze SOS-VIS-tips hier! Of duik eens in onze collectie visvriendelijke receptencollectie

Groetjes,
Fien, je VeggieChallenge coach

Ontdek al onze SOS-VIS tips hier!
alt_text

Recept

Wraps met veggie fishsticks en tzatziki

Fishsticks zijn een geliefde klassieker in veel huishoudens, maar dit recept met tzatziki en wraps tilt deze krokante lekkernij naar een hoger niveau!

Wraps met veggie fishsticks en tzatziki

Bekijk het weekmenu van deze week

alt_text

Week 4 van de VeggieChallenge was weer top!

De afgelopen VeggieChallengeweek was er eentje vol leerzame webinars: een Q&A met EVA-diëtiste Evelyne Mertens (online te herbekijken), een digitale infosessie met ambassadeurs Elisabeth van Lierop over plantaardig eten met kinderen en een webinar over het dierenleed dat achter de veeteelt schuilt door EVA Mechelen. Ontdek dit en meer in de hoogtepunten.

Ontdek alle hoogtepunten
alt_text

garden gourmet

Vuna, tastes like tuna!

Ontdek VUNA, een oceaanvriendelijk alternatief voor tonijn. VUNA is gemaakt van erwteneiwitten en heeft een Nutri-Score B. Maar wat VUNA echt speciaal maakt, is zijn smaak. Want die lijkt écht op tonijn. Of je nu een pasta, salade niçoise of een bagel maakt, koken met VUNA is niet anders dan je gewend bent. 

Nieuwsgierig? Proef hem nu!

Mailtje gemist? Herbekijk ze via veggiechallenge.be/mails

De VeggieChallenge is een campagne van EVA vzw en ProVeg International.

Help de VeggieChallenge om te groeien en steun EVA.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit

EVA vzw · Steendam 84, 9000 Gent · info@evavzw.be

Belgium