‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Zo hou je vol

Dag ,

De VeggieChallenge zit er bijna op! Wist je dat er wetenschappelijk gezien 21 dagen nodig zijn om gewoontes te veranderen en om je smaakpapillen aan te passen aan nieuwe smaken? Die grens heb je dus al een week overschreden! Goed bezig! Maar wat na deze maand?

  • Ondertussen heb je misschien al wat nieuwe veggie gewoontes. Bijvoorbeeld spaghettisaus standaard zonder vlees, veggie worsten bij de puree, een veggie optie kiezen als je eten bestelt, … Is er een gerecht dat je de voorbije maand hebt ontdekt en is het je goed bevallen? Maak het vanaf nu geregeld klaar, et voilà! Een nieuwe veggie gewoonte erbij. 
  • Spreek erover met vrienden en familie. Je zal verbaasd zijn hoeveel mensen zelf ook minder vlees willen eten. Zo kunnen jullie elkaar motiveren en recepten uitwisselen.
  • Wees mild voor jezelf. Lukt het eens niet om veggie te eten? Wees dan niet te streng voor jezelf. Dat hoeft helemaal geen reden om je nieuwe gewoontes helemaal op te geven. Iedere maaltijd heb je opnieuw een kans om voor veggie te kiezen.

Veel succes!
Fien, je VeggieChallenge coach

alt_text

Recept

Aardappelpastei met prei en kipstukjes

Veggie eten betekent niet dat je afscheid moet nemen van de vertrouwde smaken en texturen van vlees. Dat bewijst deze lekkere aardappelpastei met plantaardige kipstukjes. Deze hartige taart is gegarandeerd om zelfs de meest fervente kipliefhebber te smaken!

Aardappelpastei met prei en kipstukjes

Bekijk het weekmenu van deze week

alt_text

garden gourmet

Healthy fast food

Fast food hoeft niet gelijk te staan aan ongezond. Integendeel, snel en gezond koken is heel gemakkelijk als je de juiste ingrediënten hebt. Garden Gourmet helpt je met een gevarieerd assortiment waarmee je in ‘no-time’ een heerlijke en snelle maaltijd op tafel tovert.

Ontdek de recepten hier

Mailtje gemist? Herbekijk ze via veggiechallenge.be/mails

De VeggieChallenge is een campagne van EVA vzw en ProVeg International.

Help de VeggieChallenge om te groeien en steun EVA.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit

EVA vzw · Steendam 84, 9000 Gent · info@evavzw.be

Belgium