‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Zo hou je vol

Dag ,

De VeggieChallenge zit er bijna op! Wist je dat er wetenschappelijk gezien 21 dagen nodig zijn om gewoontes te veranderen en om je smaakpapillen aan te passen aan nieuwe smaken? Die grens heb je dus al een week overschreden! Goed bezig! Maar wat na deze maand? 

  • Ondertussen heb je misschien al wat nieuwe vegan gewoontes. Bijvoorbeeld plantaardige melk of yoghurt bij de havermout, plantaardige melk bij de koffie, plantaardige room in je saus, tofu scramble bij de brunch, … Is er een gerecht dat je de voorbije maand hebt ontdekt en je goed bevallen is? Maak het vanaf nu geregeld klaar, et voilà! Een nieuwe vegan gewoonte erbij. 
     
  • Spreek erover met vrienden en familie. Je zal verbaasd zijn hoeveel mensen zelf ook vaker plantaardig willen eten. Zo kunnen jullie elkaar motiveren en recepten uitwisselen.
     
  • Zet realistische doelen en wees mild voor jezelf. Lukt het eens niet om vegan te eten? Wees dan niet te streng voor jezelf. Dat hoeft helemaal geen reden om je nieuwe gewoontes helemaal op te geven. Iedere maaltijd heb je opnieuw een kans om voor plantaardig te kiezen.

Veel succes!
Fien, je VeggieChallenge coach

alt_text

Recept

Lasagnesoep

Hou je van lasagne, maar niet van hoe lang het duurt om het te maken? Wij ook niet! Deze lasagnesoep is de oplossing: makkelijker, sneller én minder afwas. Wat een geniale uitvinding. Je kan zelf je favoriete groenten kiezen, dus deze lasagnesoep valt gegarandeerd in de smaak.

Ontdek het recept

Bekijk het weekmenu van deze week

alt_text

Vleesconsumptie in België blijft dalen

Meer plantaardig eten? Je bent niet alleen! Uit een onderzoek van iVOX op vraag van EVA in januari 2022 blijkt dat het de goede kant blijft uitgaan met de vleesconsumptie van de Belgen. Ondertussen geeft al 1 op 3 Belgen aan minstens wekelijks veggie te eten. Het aantal Belgen dat elke dag vlees en vis eet, blijft ook dalen. Het percentage (bijna) vegetariërs en veganisten is nog klein, maar stijgt wel significant ten opzichte van 2020 van 5% naar 8%. Ook geeft 4 op de 10 vleeseters aan in de toekomst minder vlees te willen eten.

Bekijk alle resultaten uit het onderzoek
alt_text

garden gourmet

Healthy fast food

Fast food hoeft niet gelijk te staan aan ongezond. Integendeel, snel en gezond koken is heel gemakkelijk als je de juiste ingrediënten hebt. Garden Gourmet helpt je met een gevarieerd assortiment waarmee je in ‘no-time’ een heerlijke en snelle maaltijd op tafel tovert.

Ontdek de recepten hier

Mailtje gemist? Herbekijk ze via veggiechallenge.be/mails

De VeggieChallenge is een campagne van EVA vzw en ProVeg International.

Help de VeggieChallenge om te groeien en steun EVA.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit

EVA vzw · Steendam 84, 9000 Gent · info@evavzw.be

Belgium