‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Budget vegan 

Dag ,

Goedkoop, gezond en vegan? Het kan! Voor een budgetvriendelijke maaltijd raden we aan om seizoensgebonden groenten en fruit te kopen. Steeds meer supermarkten ontwikkelen producten onder hun eigen huismerk. Het is ook de moeite om promoties van je favoriete merkproducten in het oog te houden. 

Sommige aankopen zorgen in het begin misschien wel voor een hogere rekening, maar die gebruik je dan ook lang, zoals potjes kruiden, edelgistvlokken of sojasaus. Andere producten zoals peulvruchten, graanproducten, pasta en aardappelen, zijn dan weer vaak goedkoop. En als je in bulk koopt, is het vaak nog goedkoper. Bekijk hier welke gerechten je voor 3 euro per persoon op tafel zet. 

Diepgevroren groenten en fruit zijn ook een aanrader. Blauwe besjes in een smoothie? De diepvriesvariant is goedkoper én bovendien is die vaak nog beter in nutritionele samenstelling. Diepvriesproducten worden na oogst vrijwel meteen ingevroren waardoor ze hun voedingsstoffen goed bewaren. Voordelig voor de portemonnee en voor jouw gezondheid! Dus, door slimme keuzes te maken kan je heel wat uitsparen!

Groetjes,
Fien, je VeggieChallenge Coach

Bekijk hier al onze tips
alt_text

Recept

Smokey broodje met witte bonen 

Zin in een snelle hap? Met dit recept tover je in no time een lekker voedzaam broodje op tafel. Deze gezonde snack vol groentjes smaakt op elk moment van de dag!

Ontdek het recept

Bekijk het weekmenu van deze week

alt_text

Colruyt laagste prijzen

Slimme tips om te besparen op je eten 

Kook met lokaal geteelde seizoensgroenten, die zijn op hun best en goedkoopst op dat moment. Of kies net voor diepvriesgroenten, die zijn sowieso geoogst en ingevroren op hun hoogtepunt. Enkel ontdooien wat je nodig hebt en de rest stop je terug.   

Bereid je boodschappen voor aan de hand van budgetvriendelijke recepten en kies voor de laagste prijzen van Colruyt. Als je plant wat je gaat eten, heb je minder snel overschotten. Toch restjes? Verwerk ze in je lunch. Zo heb je geen (euro) verspilling!  

Bekijk de lekkerste budgetrecepten

Mailtje gemist? Herbekijk ze via veggiechallenge.be/mails

De VeggieChallenge is een campagne van EVA vzw en ProVeg International.

Help de VeggieChallenge om te groeien en steun EVA.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit

EVA vzw · Steendam 84, 9000 Gent · info@evavzw.be

Belgium