‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Eieren vervangen

Dag , 

Eieren zitten in veel gerechten of producten die je in de winkel koopt. Toch kan je ze gemakkelijk vervangen zowel in hartige als in zoete bereidingen.

Voor een vegan roer-’eitje’, quiche of zelfs eiersalade is tofu het magische ingrediënt. Voeg eventueel nog wat kala namak (ook wel zwart zout genoemd) toe voor die typische ei-smaak. Kala namak koop je bij de Indiase of Pakistaanse supermarkt of in gespecialiseerde vegan (online) winkels.

Aquafaba, dat is het vocht van kikkererwten uit blik, is een ideale vervanger voor eiwit. Als je het opklopt, krijg je een vergelijkbare consistentie als opgeklopt eiwit. Ideaal voor chocolademousse. Je kan er zelfs merengues van maken. 
Een aantal manieren hoe je eieren nog kan vervangen in gebak:

  • Banaan
  • No Egg (een product op basis van aardappelzetmeel en tapiocameel) 
  • Een mengsel van 1 el lijnzaad en 3 el water
  • Appelmoes
  • Zijden tofu
  • Plantaardige yoghurt 

Groetjes,
Fien, je VeggieChallenge Coach

Meer tips om te bakken zonder ei
alt_text

Recept

Gevulde pasta met pesto en spinazie 

Deze snelle pasta kan niet makkelijker zijn! Doe alle voorbereidingen terwijl je pasta kookt, doe dan alles even in de oven, en smullen maar! Dankzij de spinazie en de kikkererwten krijg je ook nog lekker veel vitaminen en mineralen binnen. Supergezond en overheerlijk!

 

Ontdek het recept

Bekijk het weekmenu van deze week

alt_text

Dit was week drie van de VeggieChallenge

Proficiat, je bent intussen drie weken bezig! Wist je dat het wetenschappelijk gezien ongeveer 21 dagen duurt om nieuwe gewoontes op te bouwen? Vanaf nu wordt het dus alleen maar gemakkelijker! ;-) Benieuwd hoeveel je tot nu toe uitgespaard hebt? Ontdek het in de hoogtepunten van week 3.

Bekijk de hoogtepunten
alt_text

Colruyt Laagste prijzen

Makkelijk en mileubewust, zeg maar 'yep' tegen meal prep 

Op drukke dagen zowel tijd besparen als genieten van een zelfbereid gerecht, dat is de win-win van meal prepping. Op voorhand koken, daarna gewoon opwarmen en smullen. Omdat je je maaltijden plant, blijf je minder vaak met onvoorziene restjes achter en beperk je voedselverspilling. 

De makkelijkste recepten waar je instant blij van wordt? Ovenschotels en stoofpotjes, die smaken de dag(en) nadien vaak zelfs nóg beter omdat de smaken lekker intrekken. 

Bekijk de meal-prep recepten van Colruyt

Do 24 maart: webinar de vergeten dieren om 19u30

Meer info

Bekijk alle events

Meer VeggieChallenge-tips op Facebook en Instagram

Facebook Instagram

Mailtje gemist? Herbekijk ze via veggiechallenge.be/mails

De VeggieChallenge is een campagne van EVA vzw en ProVeg International.

Help de VeggieChallenge om te groeien en steun EVA.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit

EVA vzw · Steendam 84, 9000 Gent · info@evavzw.be

Belgium