Eieren vervangen
Dag ,
Eieren zitten in veel gerechten of producten die je in de winkel koopt. Toch kan je ze gemakkelijk vervangen zowel in hartige als in zoete bereidingen.
Voor een vegan roer-’eitje’, quiche of zelfs eiersalade is tofu het magische ingrediënt. Voeg eventueel nog wat kala namak (ook wel zwart zout genoemd) toe voor die typische ei-smaak. Kala namak koop je bij de Indiase of Pakistaanse supermarkt of in gespecialiseerde vegan (online) winkels.
Aquafaba, dat is het vocht van kikkererwten uit blik, is een ideale vervanger voor eiwit. Als je het opklopt, krijg je een vergelijkbare consistentie als opgeklopt eiwit. Ideaal voor chocolademousse. Je kan er zelfs merengues van maken.
Een aantal manieren hoe je eieren nog kan vervangen in gebak:
- Banaan
- No Egg (een product op basis van aardappelzetmeel en tapiocameel)
- Een mengsel van 1 el lijnzaad en 3 el water
- Appelmoes
- Zijden tofu
- Plantaardige yoghurt
Groetjes,
Fien, je VeggieChallenge Coach
|