DAG 10 - 100% veggie 100% smaak?
Dag ,
Een van mijn algemene regels in de veggie keuken is ervoor zorgen dat het eten genoeg smaak heeft. Met deze tips worden alle gerechten echte smaakbommetjes!
- Specerijen en kruiden zijn mijn beste vrienden. Ze zijn essentieel voor elk gerecht, maar toch net dat tikkeltje belangrijker in veggie eten. De smaak van groenten wordt zoveel beter als ze goed gekruid zijn. Haal een voorraad gedroogde kruiden in huis om je gerechten te boosten. Wist je dat je vlees- of kipkruiden kan blijven gebruiken? Want de kruiden zelf zijn helemaal veggie!
- Rooster, bak en bruin ingrediënten: groenten die geroosterd zijn geven veel meer smaak. En ze zorgen nog eens voor extra textuur op je bord. Win-win!
- Umami is een van de vijf basissmaken naast zoet, zout, bitter en zuur. Hij verdient extra aandacht in de veggie keuken. Ideale umami-ingrediënten zijn: sojasaus (heb ik altijd in huis en is zelfs lekker in een Belgische bierstoverij!), champignons, zongedroogde tomaat, kappertjes, pijnboompitten en knoflook.
- Marinades: je vindt ze kant-en-klaar in de winkel (check even of ze veggie zijn!), maar je kan ze ook zelf maken. Hoe je dat doet, ontdek je hier!
Groetjes,
Fien, je VeggieChallenge coach
|