‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Veggie restaurants & take away

Dag ,

De lokale horeca steunen, zelf niet hoeven koken én genieten van heerlijke veggie gerechten. Dat noem ik nu eens een win-win-win! Ik deel graag mijn drie favoriete tips uit mijn ‘hoe-eet-je-veggie-op-restaurant’-overlevingsgids:

  • Doe je research. Op de ene plek is er meer aanbod dan op de andere. Ik woon in Gent, hier is keuze genoeg. Check op voorhand welke eetzaken in jouw buurt veggie opties aanbieden. Zelf gebruik ik de app en website van Happy Cow, die verzamelen alle veggie vriendelijke restaurants wereldwijd. Handig om ook in het buitenland de beste plekjes te vinden. 

  • Maak slimme keuzes. Last-minute op zoek naar eten? Kies voor restaurants met een internationale keuken. In een Italiaans, Aziatisch of Mexicaans restaurant is de kans op veggie opties groter dan bij de klassieke, Vlaamse bistro.

  • Durf te vragen. Twijfel je of een gerecht op de kaart wel veggie is? Vraag het even na en wees niet bang om te vragen of er aanpassingen mogelijk zijn. Een nee heb je, een ja kan je krijgen. ;-)

We hebben alvast wat leuke adresjes voor je gevonden om inspiratie op te doen. Hier vind je onze lijst met toprestaurants met gastronomie van de bovenste plank, en hier ons overzicht met nieuwe veggie en vegan friendly horecazaken. 

En nog snel een takeaway tip:
Bestel je al eens bij Deliveroo, Uber Eats of Takeaway.com? Wist je dat je kan filteren op veggie of vegan gerechten? Dat maakt het kiezen eens zo makkelijk! 

Groetjes,
Fien, je VeggieChallenge coach

alt_text

Recept

Gebakken tempeh in romige kokossaus

Tempeh wordt gemaakt op basis van geweekte en gekookte sojabonen. Het heeft een licht zurige, nootachtige smaak, maar je kan het een smaak geven die jij wil, zoals in dit gerecht met kruiden en sojasaus.

Gebakken tempeh in romige kokossaus

Bekijk het weekmenu van deze week

Bekijk het weekmenu van volgende week

alt_text

Q&A met diëtiste Evelyne Mertens

De VeggieChallenge is ondertussen al enkele weken bezig, en misschien heb je ondertussen wel wat vragen over een plantaardige levensstijl? Op dinsdag 22 maart om 12u30 kan je al je vragen stellen aan VeggieChallenge-ambassadeur en EVA diëtiste Evelyne Mertens. Zij beantwoordt ze met plezier tijdens deze live Q&A in samenwerking met De Morgen.

Meer info
alt_text

garden gourmet

Ontdek de heerlijke veggie balletjes van Balls&Glory!

Heb je zin in balletjes tijdens deze VeggieChallenge? Geen nood, we hebben goed nieuws! Balls&Glory creërde speciaal voor de VeggieChallenge deze veggie balletjes gevuld met pompoen in tikka masalasaus van Balls & Glory, gemaakt met de Garden Gourmet filetstukjes en het Sensational gehakt. Dus wacht niet langer en bestel!

Bestel nu!

Woe 23/03. Gratis webinar Elisabeth Van Lierop - 'Plantaardig met je gezin'

Meer info

Bekijk alle events

Meer VeggieChallenge-tips op Facebook en Instagram

Facebook Instagram

Mailtje gemist? Herbekijk ze via veggiechallenge.be/mails

De VeggieChallenge is een campagne van EVA vzw en ProVeg International.

Help de VeggieChallenge om te groeien en steun EVA.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit

EVA vzw · Steendam 84, 9000 Gent · info@evavzw.be

Belgium