‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Krijg ik wel genoeg voedingsstoffen binnen?

Dag ,

Ben je bezorgd of je alle voedingsstoffen binnenkrijgt als je veggie eet? Geen paniek, ik kan je meteen geruststellen. Een veggie levensstijl kan perfect gezond en volwaardig zijn!

  • Eiwitten: het is een mythe dat je vlees nodig hebt om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Tofu, seitan, tempeh, peulvruchten en sommige graansoorten zijn uitstekende plantaardige bronnen van eiwit. Bedenk ook dat veel mensen in het Westen te veel eiwit eten. Bereken eens hoeveel eiwitten je eigenlijk nodig hebt, het zijn er wellicht minder dan je denkt.
  • IJzer vind je in boerenkool, broccoli, peulvruchten, zaden, zeewier, vijgen, dadels, gedroogde abrikozen, rozijnen, noten en volle granen. Lees hier hoe je een ijzertekort vermijdt.

Moeten vegetariërs supplementen nemen?

In principe niet. Wie voldoende, vers en afwisselend eet, heeft geen supplementen nodig. Een jaarlijks bloedonderzoek is voor iedereen aangeraden, en dus ook voor wie veggie of vegan eet. Bij een plantaardig eetpatroon is het vooral belangrijk om te kijken of je genoeg vitamine B12 hebt. Tegenwoordig zijn er veel veggie producten verrijkt met vitamine B12. Als je toch te weinig B12 hebt, kan je best een supplement nemen. Is dat niet onnatuurlijk? Zeker niet, in het veevoeder van dieren wordt ook gewoon B12 toegevoegd. 

Groetjes,
Fien, je VeggieChallenge coach

alt_text

Recept

Curry van bloemkool

Haal het beste uit bloemkool met deze overheerlijke curry. Wat tomaten, kikkererwten en een teentje look daarbij en je hebt een simpel gerecht waar ongetwijfeld iedereen fan van is. Een bezoekje aan je kruidenrek mag zeker niet ontbreken om van dit gerecht een echte smaakbom te maken.

Curry van bloemkool

Bekijk het weekmenu van deze week

alt_text

Dit was week 2 van de VeggieChallenge!

Hoera, je zit al in de helft van de VeggieChallenge, goed bezig! Wij lieten ons de afgelopen dagen verrassen door jullie originele, lekkere veggie creaties. Welke events, samenwerkingen en wedstrijden er verder nog op het menu stonden? Je leest het allemaal in het weekoverzicht!

Ontdek alle hoogtepunten
alt_text

colruyt laagste prijzen

Ook je kinderen inspireren om mee veggie te koken?

Elke week roeren 6 jonge keukentalenten in de potten en pannen voor ‘De Pottenlikkers’, een kookprogramma van Colruyt voor en door kinderen. Op het menu? Seizoensgroenten- en fruit, van de populairste soorten tot de minder bekende. Samen met Studio 100 TV wil Colruyt kinderen laten proeven, experimenteren en bijleren over evenwichtige voeding. En dat recept smaakt! 

De lekkere gerechten boordevol groenten en fruit kan je thuis natuurlijk namaken. Met de makkelijke recepten is een culinaire creatie op tafel toveren kinderspel. Smakelijk!

Ontdek recepten van De Pottenlikkers als voorproefje

Wo 23/03. Webinar: Plantaardig met je gezin - Elisabeth Van Liero

Meer info

Bekijk alle events

Meer VeggieChallenge-tips op Facebook en Instagram

Facebook Instagram

Mailtje gemist? Herbekijk ze via veggiechallenge.be/mails

De VeggieChallenge is een campagne van EVA vzw en ProVeg International.

Help de VeggieChallenge om te groeien en steun EVA.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit

EVA vzw · Steendam 84, 9000 Gent · info@evavzw.be

Belgium