‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Vegans eten konijnenvoer en andere clichés

Dag ,

De bekende vooroordelen tegenover vegans. Hoe vaker je ze hoort, hoe lastiger soms om ermee om te gaan. Je kan ervoor kiezen om ze te negeren, of je kan ervoor zorgen dat je een gepast antwoord klaar hebt. Vergeet niet dat de meeste mensen het niet verkeerd bedoelen, maar deze opmerkingen vaak uit onwetendheid voortkomen.

  • “Vegans eten alleen maar gras.” Zijn Patrik Baboumian, Kendrick Farris en Clarence Kennedy, zo sterk geworden door gras te eten? Nee hoor, plantaardige voeding ligt aan de basis van hun sterke lichaam, in combinatie met een stevige training en een gezonde levensstijl. Als mensen dat tegen je zeggen, kan je hen altijd vriendelijk informeren dat het de runderen zijn die gras eten, niet de mensen die plantaardig eten. ;-) 

  • “Plantaardig eten is heel duur.” Elke levensstijl kan je zo duur maken als je zelf wil. De basis van een vegan voedingspatroon is in theorie helemaal niet duur. Sommige vleesvervangers zijn duurder dan vlees, toch zijn er al een heleboel budgetvriendelijke vleesvervangers zoals peulvruchten, tofu en producten van de huismerken. Het is altijd een tip om tegen de persoon te zeggen: “Waarom zijn vlees en andere dierlijke producten zo goedkoop?” Wedden dat dat je gesprekspartner aan het denken zet?

  • “Vegan eten is erg moeilijk.” Het vergt wat inzet in het begin en een grondige motivatie, maar vegan eten hoeft niet zo moeilijk te zijn als sommige mensen denken. Als je weet waarvoor je het doet, en je bent goed geïnformeerd (zoals door mee te doen aan de VeggieChallenge), heb je alles wat je nodig hebt om er een succes van te maken.

  • “Vegans zijn extreem.” Bekijk het eens anders: misschien is de manier waarop wij onze planeet behandelen en ieder jaar 86 miljard veedieren kweken om op te eten ook wel extreem? Tijd om het algemeen aanvaarde normaal eens in vraag te stellen.

Fijne dag!
Fien, je VeggieChallenge coach

alt_text

Recept

Penne al pomodoro met plantaardige tonijn

Iedereen houdt van een klassieke pasta. En al zeker van dit recept met vegan tonijn. Dankzij de nori en de kappertjes smaakt de veggie tonijn net ‘echt’. Een succes gegarandeerd voor de hele familie!

Ontdek het recept

Bekijk het weekmenu van deze week

Woe 23 maart: Garden Gourmet VeggieChallenge foodtruck met Wim Ballieu. @OKay Lummen

Meer info

Bekijk alle events

Meer VeggieChallenge-tips op Facebook en Instagram

Facebook Instagram

Mailtje gemist? Herbekijk ze via veggiechallenge.be/mails

De VeggieChallenge is een campagne van EVA vzw en ProVeg International.

Help de VeggieChallenge om te groeien en steun EVA.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit

EVA vzw · Steendam 84, 9000 Gent · info@evavzw.be

Belgium