‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Aan eiwitten geen gebrek

Dag ,

Krijg ik wel genoeg eiwitten binnen als ik vegan eet? Het is een veelvoorkomende bezorgdheid, maar we kunnen je geruststellen. Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat de meeste mensen in de westerse wereld net te veel eiwitten innemen. Dus daar hoef je je zeker geen zorgen over te maken.

Goede bronnen van eiwitten zijn in de eerste plaats peulvruchten. Denk aan linzen, kikkererwten, bonen, erwten, … Vleesvervangers zoals tofu en tempeh worden gemaakt van sojabonen en zijn dus ook goede vleesvervangers. Maar ook in granen zitten er eiwitten, dus als je voldoende graanproducten eet, krijg je op manier ook eiwitten binnen. Seitan is ook een ideale vleesvervanger en is gemaakt van tarwe-eiwit. 

Ondertussen heb je misschien ook al gemerkt dat het aanbod aan kant-en-klare vleesvervangers in de winkel is toegenomen. Vegan burgers, worstjes, schnitzels, nuggets, gehakt… Noem maar op! Bedenk het en het is er al. Bestaat het nog niet? Dan zijn er nu een aantal bedrijven zeker mee bezig om ervoor te zorgen dat het in de winkelrekken komt. 

De ene vleesvervanger is de andere niet. Gepaneerde burgers nemen tijdens het bakken bijvoorbeeld meer vet op. Andere vegan producten zijn dan weer niet zo hoog in eiwitten. Daarom neem je best eens een kijkje naar de voedingswaarden op de verpakking om te bepalen hoe gezond je gekozen product is. Een vleesvervanger die minstens 10 gram eiwitten per 100 gram bevat, is een goede keuze!

Smakelijk!
Groetjes,
Fien, je VeggieChallenge coach

alt_text

Recept

Tofuquiche

Inspiratie nodig om al die eiwitten te verwerken in je maaltijd? Deze makkelijke tofuquiche is een heerlijke combinatie van bladerdeeg, groenten en soulfood. 

Ontdek het recept

Bekijk weekmenu van deze week

Bekijk het weekmenu van volgende week

Céréal bio

Céréal Bio maaltijden, boordevol peulvruchten 

Hou je van peulvruchten maar ook van variatie? Céréal Bio heeft een ruim assortiment aan smaakvolle maaltijden boordevol peulvruchten. Heb jij liever linzen, rode bonen of kikkererwten? Er is voor ieder wat wils! ​

Ontdek ook de Céréal Bio plantaardige maaltijden met wereldse invloeden, voor als je weinig tijd hebt om te koken en toch iets gezonds op tafel wil zetten. ​

Ontdek het aanbod en alle verkooppunten ​

Zo 20 maart.  Zero Waste brunch@Leuven

Meer info

Bekijk alle events

Meer VeggieChallenge-tips op Facebook en Instagram

Facebook Instagram

Mailtje gemist? Herbekijk ze via veggiechallenge.be/mails

De VeggieChallenge is een campagne van EVA vzw en ProVeg International.

Help de VeggieChallenge om te groeien en steun EVA.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit

EVA vzw · Steendam 84, 9000 Gent · info@evavzw.be

Belgium