‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Say cheese!

Dag ,

We horen wel eens dat kaas vervangen moeilijk is bij plantaardige voeding. Gelukkig ontwikkelen steeds meer bedrijven hun eigen vegan kazen: van smeerkazen, tot geraspte kaas, en zelfs vegan camembert! Niet alle vegan kazen lijken even sterk op het origineel, het is soms even zoeken naar een vegan kaas die jij lekker vindt. 

Zoek in de supermarkt naar smeerkaas, schelletjes of gerapste kaas van het merk Violife, Nurishh, Vegan Deli. Wij zijn ook van fan van het Belgische Pa’lais (bij Delhaize) en het Nederlandse WildWest Land (bij AH). Ook Albert Heijn heeft een uitgebreid aanbod vegan kaasalternatieven van hun huismerk.

In de biowinkel vind je een uitgebreider aanbod, met ook heerlijke ambachtelijke vegan kazen. Die kunnen soms aan de dure kant zijn, maar jezelf af en toe verwennen moet kunnen!

Natuurlijk kan je zoals altijd ook zelf aan de slag in de keuken. Heb je niet veel tijd, maar wil je wel een extra hartige smaak toevoegen aan je gerechten? Probeer dan eens edelgistvlokken, ook wel ‘nutritional yeast’ genoemd. Het is een supergezond product, met veel B-vitamines en eiwitten. Strooi de edelgistvlokken over de pasta, verwerk het in een plantaardige bechamelsaus, of maak er je eigen saus mee. Je eigen parmezaan, cashewkaas of mozzarella maken? Kan allemaal!

De reden waarom de meesten onder ons kaas zo lekker vinden is de uitgesproken umami-smaak die het bevat. Gelukkig zijn er ook andere manieren om umami aan je gerecht toe te voegen, bijvoorbeeld met sojasaus, miso, olijven, zongedroogde tomaten, edelgist en zeewier.

Groetjes,
Fien, je VeggieChallenge coach

alt_text

Recept

Pasta met tempeh, groenten en ‘kaas’saus

Kaassaus en pasta: dé comfort food combo. Wat dacht je van deze pasta met prei, wortels, champignons en een heerlijke vegan kaassaus om je te overtuigen dat vegan kaas net zo lekker kan zijn als gewone kaas?

Ontdek het recept

Bekijk het weekmenu van deze week

alt_text

Meer veggie voor iedereen!

Vallen de recepten en tips die je tot nu toe ontvangen hebt in de smaak? Daar zijn we bij EVA blij om! We vinden het belangrijk om de VeggieChallenge gratis te kunnen aanbieden, zodat iedereen kan meegenieten. Je kan ons hierbij steunen met een gift voor een bedrag naar keuze.

Bedankt voor je steun!

alt_text

violife

Say cheese! 

We hebben goed nieuws voor je. Je hoeft je pizza, burger, cheesecake of pasta niet te laten staan tijdens de VeggieChallenge. Want kaas is tegenwoordig gemakkelijk te vervangen voor een plantaardige variant. 

Met Violife kun je de kaas in al je favoriete gerechten 1:1 vervangen met een heerlijk vegan alternatief. Zo kun je blijven genieten van je Griekse salades, panini’s en late night lasagne! 

Benieuwd naar Violife’s producten of zoek je inspiratie voor vanavond’s diner?

Bezoek de website hier

Do 24 maart: webinar de vergeten dieren 

Meer info

Bekijk alle events

Meer VeggieChallenge-tips op Facebook en Instagram

Facebook Instagram

Mailtje gemist? Herbekijk ze via veggiechallenge.be/mails

De VeggieChallenge is een campagne van EVA vzw en ProVeg International.

Help de VeggieChallenge om te groeien en steun EVA.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit

EVA vzw · Steendam 84, 9000 Gent · info@evavzw.be

Belgium