‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Dag 7 - Vegan ontbijt 

Dag ,

Een goed ontbijt voorziet je lijf van de nodige brandstof om de dag te starten. Een ontbijt zonder zuivel is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Er zijn heel wat alternatieven voor melk en yoghurt op basis van soja, amandel, kokos, haver, rijst, hennep… Hartig of zoet, voor ieder wat wils! 

  • Wat denk je van een smoothie? Voeg nog een beetje havermout toe om er een breakfast smoothie van te maken. Je kan er ook een smoothiebowl van maken.
  • Havermout is ook altijd een goede keuze. Werk af met toppings die je lekker vindt.
  • Op je boterham kan je confituur of vegan choco smeren (bv. van Boerinneke, King Monty, La Vida of Nocciolata). Of maak je choco zelf! Een gezondere optie zijn notenpasta’s zoals pindakaas, amandelpasta, hazelnootpasta. Ook lekker met wat extra schijfjes banaan!
  • Tijd voor een uitgebreid ontbijt? Maak een ‘English breakfast’: toast, bonen in tomatensaus, vegan worstjes, champignons en tomaat uit de oven en scrambled tofu. Daar heb je gegarandeerd je buik vol mee gegeten! Verwen jezelf ook eens in het weekend of op een vrije dag met homemade Luikse wafels of deze reuzechocoladecroissant.

Groetjes,
Fien, je VeggieChallenge coach

alt_text

Recept

Speculaas-pecan overnight oats 

Nog inspiratie nodig voor een heerlijk ontbijt? Overnight oats is een van de vele populaire ontbijt-foodtrends van de laatste jaren, en het is niet moeilijk om te zien waarom! In combinatie met pecannoten en speculaas is dit een ontbijt dat al snel een vaste waarde kan worden in elk gezin.

Ontdek het recept

Bekijk het weekmenu van week 2

alt_text

VeggieChallenge x De Morgen

De hele maand maart serveert De Morgen extra veggie leesvoer in het kader van de VeggieChallenge! Van podcasts, tot getuigenissen van deelnemers, wetenschappelijke dossiers en lifestyle artikels. Schrijf je in op de ‘Beter Leven’-nieuwsbrief van De Morgen om niets te missen! 

Meer veggie met De Morgen
alt_text

alpro

Jouw ontbijt met Alpro

Jouw ontbijt smaakt nóg beter wanneer het 100% plantaardig is! Granolafan, koffie-lover of havermoutfanaat? De Alpro This is Not MLK Plantaardige drinks staan voor jou elke dag paraat. Proef de zachte en romige smaak, verbazingwekkend gemaakt van... haver! Je kan kiezen tussen This is Not MLK Halfvol 1,8% of This is Not MLK Vol 3,5. Goed voor jou (en ook voor de planeet)! 

Lekker plantaardig, proef me gauw!

Woe 9 maart: webinar haal alles uit de VeggieChallenge met diëtiste Isabelle 

Meer info

Bekijk alle events

Meer VeggieChallenge-tips op Facebook en Instagram

Facebook Instagram

Mailtje gemist? Herbekijk ze via veggiechallenge.be/mails

De VeggieChallenge is een campagne van EVA vzw en ProVeg International.

Help de VeggieChallenge om te groeien en steun EVA.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit

EVA vzw · Steendam 84, 9000 Gent · info@evavzw.be

Belgium