‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

5 veggie kookboeken om te verslinden

Dag ,

Ieder jaar verschijnt er een zee van nieuwe kookboeken. Extra leuk is dat het aanbod van veggie kookboeken ook pijlsnel groeit. Omdat het soms moeilijk kiezen is, maakte ik een selectie van inspirerende kookboeken die recent verschenen.

  1. Eén pan, plaat, planeet - Anna Jones

Anna Jones kiest in haar nieuwe kookboek voor ruim 150 veggie recepten die goed zijn voor jou en voor de planeet. Van supersnelle doordeweekse ovenschotels en stoofpotjes tot vernieuwende salades en soepen. Dit boek is toegankelijk voor iedereen en bovendien overheerlijk!

  1. Test Kitchen: Shelf Love - Yotam Ottolenghi

Dit boek is niet 100% veggie, maar bevat wel een bron van inspiratie voor lekkere veggie recepten. Terwijl Ottolenghi normaal naar nogal moeilijk te vinden ingrediënten grijpt, draait het in dit boek vooral om ingrediënten die je kan terugvinden in je eigen voorraadkast.

  1. Karola’s Kitchen - Karolien Olaerts

Lekker, evenwichtig en gevarieerd eten, zonder veel gedoe of moeilijke ingrediënten: dat is waar dit boek rond draait. Verse, voedzame en plantaardige producten vormen de basis van al de gerechten die bijna allemaal veggie zijn, zonder in te boeten aan smaak en voldoening. 

  1. Planteneters - Elisabeth Van Lierop

Dit is géén gezond kookboek. De recepten in Planteneters zijn in de eerste plaats lekker en foolproof. Het zijn familiefavorieten waarvan kinderen, hun vriendjes én de grootouders maar al te graag mee-eten. De prachtige foto's van Elisabeth en haar gezin maken dit boek salontafelwaardig! 

  1. Vegan Klassiekers - Lisa Wuyts

Alles wat veggie kan, kan ook vegan! In dit boek vind je 80 Vlaamse en Franse klassiekers in een plantaardig jasje. Wat denk je van een vegan vispannetje, frikadellen met krieken of een bagel met gerookte 'zalm'?

Veel lees- en kookplezier!
Groetjes,
Fien

P.S. Via deze Instagram giveaway kan je een kookboekenpakket winnen ;-)

Meer kookboeken om te verslinden
alt_text

Recept

Tofuquiche

Niet overtuigd van de smaak of textuur van tofu? Dan is dit gerecht iets voor jou! We moffelen de tofu vakkundig weg in een hartige taart, die barst van de groenten én smaak.

Ontdek het recept

Bekijk het weekmenu van deze week

Bekijk het weekmenu van volgende week

De hele maand maart: kookworkshops met CM!

Meer info

Bekijk alle events

Meer VeggieChallenge-tips op Facebook en Instagram

Facebook Instagram

Mailtje gemist? Herbekijk ze via veggiechallenge.be/mails

De VeggieChallenge is een campagne van EVA vzw en ProVeg International.

Help de VeggieChallenge om te groeien en steun EVA.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit

EVA vzw · Steendam 84, 9000 Gent · info@evavzw.be

Belgium