‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Zij doen ook mee!

Dag ,

Je staat er niet alleen voor tijdens deze VeggieChallenge! Naast de 14.500 deelnemers in België en 470.000 wereldwijd doen ook Bekende Vlamingen zoals Wim Ballieu, Fanny Lecluyse, Kato Callebaut, Tijmen Govaerts en Elisabeth Van Lierop mee! Lees hier over hun motivatie om meer plantaardig te eten. 

Ook 13 Vlaamse en Brusselse steden en gemeenten doen mee: Leuven, Oostende, Gent, Hasselt, Genk, Mechelen, Kortrijk, Brugge, Deinze, Sint-Gillis, Elsene, Sint-Agatha-Berchem en Jette, roepen hun inwoners op om mee te doen. In 2021 woonden de beste Veggie Burgers in Leuven, daar waren er het meest aantal deelnemers per aantal inwoners. Maar er is stevige concurrentie dit jaar. Zo zetten in Oostende heel wat horecazaken extra in op veggie en vegan maaltijden tijdens de campagne, organiseerde Leuven een veggie kookworkshop voor de inwoners van de stad, en schonk Hasselt gratis maaltijdboxen aan VeggieChallenge deelnemers.

Verschillende bedrijven doen ook mee met de VeggieChallenge, zo roepen Colruyt Group, Nestlé, VITO, BNP Paribas, De Triangel, Actiris, Cultuurcentrum Diest, EESC en az Sint-Blasius hun werknemers op om mee te doen.

Samen maken we het verschil! 

Groetjes,
Fien, je VeggieChallenge coach

alt_text

Recept

Conchiglie met veggiegehakt, boerenkool en pompoensaus

Deze schelpjespasta met stevige seizoensgroenten zorgt ervoor dat je de dag helemaal aan kan. Je kan kiezen uit drie variaties, afhankelijk van de tijd en/of de moeite die je er wil aan spenderen. De ideale winterkost voor elk moment!

Ontdek het recept

Bekijk het weekmenu van deze week

Bekijk het weekmenu van volgende week

alt_text

Seizoensrecepten van Leefmilieu Brussel

Leefmilieu Brussel, de overheidsdienst voor milieu en energie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, steunt de VeggieChallenge! Hun GoodFood-strategie streeft naar een duurzaam voedingssysteem.

Naast veggie is seizoensgebonden eten een andere manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Good Food helpt je op weg met hun website 'Recepten4Seizoenen'. Je vindt er heel wat veggie seizoensinspiratie terug.

Ontdek de recepten

Mailtje gemist? Herbekijk ze via veggiechallenge.be/mails

De VeggieChallenge is een campagne van EVA vzw en ProVeg International.

Help de VeggieChallenge om te groeien en steun EVA.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit

EVA vzw · Steendam 84, 9000 Gent · info@evavzw.be

Belgium