‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Veggie snacken

Dag ,

Gezonde én lekkere snacks die ook door kinderen gesmaakt worden? Dat klinkt als een mission impossible. Maar na heel wat ‘proefondervindelijk’ onderzoek, heb ik toch enkele goede alternatieven/keuzes gevonden. Ik deel ze hier graag met jou.

Dit zijn in de categorie koekjes en aanverwanten echte aanraders om zelf te maken: deze haverkoekjes, apenrotsen, powerkoekjes, chocolade-quinoasticks en choco-notenballetjes. Ook verrassend lekker is dit cookie dough op basis van kikkererwten of deze frozen yoghurt-repen.

Maar je kan het natuurlijk ook simpel houden en voor noten, dadels, rozijnen of vijgen kiezen. Of maak samen mini-fruitbrochettes als je meer tijd hebt. 

Wat mijn kinderen geweldig vinden in afwachting van het avondeten, is ‘aperitieven’ door stukjes rauwe groenten in hummus te dippen. Dat kan je eventueel ook meegeven naar school.

Smakelijk!
Fien, je VeggieChallenge coach

alt_text

Recept

Appeltaart

Wat is er nu lekkerder dan een verse huisgemaakte appeltaart? Onder het mom “Wat je zelf doet, doe je beter”, kan je je helemaal uitleven met dit recept om een heerlijke taart te maken dit weekend.

Ontdek het recept

Bekijk het weekmenu van deze week

Bekijk het weekmenu van volgende week

alt_text

violife

Veggie High Tea

Geniet je ook zo van lekkere zoetigheden bij een kopje thee? Brownies, scones, kaneelbroodjes? Geen zorgen. Ook een high tea kan Veggie! 

Vioblock van Violife is het lekkerste alternatief voor roomboter. Net zo heerlijk romig van smaak, maar 100% vegan. Zo maak je al je favoriete traditionele zoete roomboter recepten een stukje vriendelijker voor de planeet.  

Laat je verrassen door lekkere high tea recepten gemaakt met Vioblock van Violife.

Veggie High Tea

Mailtje gemist? Herbekijk ze via veggiechallenge.be/mails

De VeggieChallenge is een campagne van EVA vzw en ProVeg International.

Help de VeggieChallenge om te groeien en steun EVA.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit

EVA vzw · Steendam 84, 9000 Gent · info@evavzw.be

Belgium