‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

100% veggie, 100% smaak

Dag ,

Een van mijn algemene regels in de veggie keuken is ervoor zorgen dat het eten genoeg smaak heeft. Met deze tips worden alle gerechten echte smaakbommetjes!

  • Specerijen en kruiden zijn mijn beste vrienden. Ze zijn essentieel voor elk gerecht, maar toch net dat tikkeltje belangrijker in veggie eten. De smaak van groenten wordt zoveel beter als ze goed gekruid zijn. Haal een voorraad gedroogde kruiden in huis om je gerechten te boosten. Wist je dat je vlees- of kipkruiden kan blijven gebruiken? Want de kruiden zelf zijn helemaal veggie! 

  • Rooster, bak en bruin ingrediënten: groenten die geroosterd zijn geven veel meer smaak. En ze zorgen nog eens voor extra textuur op je bord. Win-win!

  • Umami is een van de vijf basissmaken naast zoet, zout, bitter en zuur. Hij verdient extra aandacht in de veggie keuken. Ideale umami-ingrediënten zijn: sojasaus (heb ik altijd in huis en is zelfs lekker in een Belgische bierstoverij!), champignons, zongedroogde tomaat, kappertjes, pijnboompitten en knoflook.

  • Marinades: je vindt ze kant-en-klaar in de winkel (check even of ze veggie zijn!), maar je kan ze ook zelf maken. Hoe je dat doet, ontdek je hier!

Smakelijk!
Fien, je VeggieChallenge coach

Meer tips
alt_text

Recept

Gevulde pasta met pesto en spinazie

Deze snelle pasta kan niet makkelijker zijn! Doe alle voorbereidingen terwijl je pasta kookt, doe dan alles even in de oven, en smullen maar! Dankzij de spinazie en de kikkererwten krijg je ook nog lekker veel vitaminen en mineralen binnen. Supergezond en overheerlijk!

Ontdek het recept

Bekijk het weekmenu van deze week

alt_text

Doe mee met de Water Challenge@Home

Morgen, op Wereldwaterdag, start de Water Challenge@home-campagne van Join For Water. Door meer veggie te eten, verklein je je watervoetafdruk enorm. Goed bezig dus! Benieuwd wat je nog kan doen om water te besparen? Schrijf je nu in voor de challenge en ontvang handige tips en een starterspakket! 

Ik doe mee!
alt_text

bioplanet

Dagverse burgers bij Bio-Planet

Elke dag maken ze bij Bio-Planet met veel liefde heerlijke groenteburgers van 100 % Belgische groenten. Bomvol smaak, vegan en rijk aan plantaardige eiwitten. Dankzij hun evenwichtige samenstelling kregen ze bovendien Nutri-Score A.

Ontdek nu de champignonburger met een trio van paddenstoelen, de curryburger met bloemkool en broccoli en de paprikaburger. Je vindt deze lekkernijen in de bedieningstoog van je Bio-Planet.

Kies je favoriet

Di 22 maart: Live Q&A met diëtiste Evelyne Mertens

Meer info

Bekijk alle events

Meer VeggieChallenge-tips op Facebook en Instagram

Facebook Instagram

Mailtje gemist? Herbekijk ze via veggiechallenge.be/mails

De VeggieChallenge is een campagne van EVA vzw en ProVeg International.

Help de VeggieChallenge om te groeien en steun EVA.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit

EVA vzw · Steendam 84, 9000 Gent · info@evavzw.be

Belgium