‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

DAG 5 - Is vegan wel gezond? 

Dag ,

Vele mensen maken zich zorgen of volledig plantaardig eten wel gezond is. Dan ben ik hier om je volledig gerust te stellen. Vegan kan perfect gezond zijn! 

Een goed uitgebalanceerd vegan eetpatroon voorziet in alle noodzakelijke voedingsstoffen, ook voor kinderen, zwangere vrouwen en mensen die veel fysieke inspanning leveren. De American Dietetic Association, de meest gerenommeerde organisatie over voeding in de VS, stelt dat een plantaardig voedingspatroon in alle fases van een mensenleven gezond is. 

Alles hangt natuurlijk af van de manier waarop je het aanpakt. Elke dag frieten eten is ook vegan, maar dat is niet gezond.

Tip: eet de regenboog
Heb je al eens gehoord dat je alle kleuren van de regenboog kan eten? Dat raden we ook aan in een gezond voedingspatroon. Eigenlijk komt het vooral neer op voldoende variëren. Maak van groenten en volkoren granen de basis van je maaltijden en vul die aan met een variatie aan vleesvervangers, peulvruchten, noten en zaden. Kies voor gezonde vetten zoals de plantaardige oliën, noten, zaden, avocado… Als je voldoende varieert, kan er niet zoveel verkeerd gaan. Zit je toch met onzekerheden of vragen? Aarzel dan niet om onze diëtiste Evelyne te contacteren via dietiste@evavzw.be of via haar Instagrampagina of Facebookpagina

Groeten, 
Fien, je VeggieChallenge coach 

Veelgestelde gezondheidsvragen 
alt_text

Recept

Burrito met zwarte bonen en tofu 

Een perfect voorbeeld van hoe je een evenwichtig vegan gerecht samenstelt: granen (quinoa), groenten (spinazie, tomaat en paprika), plantaardige eiwitten (in de tofu en de zwarte bonen) en gezonde vetten (in de avocado). Afwerken met voldoende kruiden en een sausje, et voilà! 

Ontdek het recept

Bekijk het weekmenu van deze week

Bekijk het weekmenu van volgende week

Nutriscore A

garden gourmet

Bijna alle Garden Gourmet producten hebben Nutri-Score A!

Wist je dat meer dan 80 % van de Garden Gourmet producten een Nutri-Score A heeft? Ben je ook zo nieuwsgierig om ze te proberen? Wacht dan niet langer en neem een kijkje op de website om een tal van heerlijke producten en recepten te ontdekken! 

Ontdek de recepten

Di 15 maart Sporten en plantaardig eten @online 

Meer info

Bekijk alle events

Meer VeggieChallenge-tips op Facebook en Instagram

Facebook Instagram

Mailtje gemist? Herbekijk ze via veggiechallenge.be/mails

De VeggieChallenge is een campagne van EVA vzw en ProVeg International.

Help de VeggieChallenge om te groeien en steun EVA.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit

EVA vzw · Steendam 84, 9000 Gent · info@evavzw.be

Belgium