‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

DAG 3 - Waarom vegan?

Dag ,

Naast het feit dat het leuk is om te experimenteren met nieuwe smaken en gerechten, zijn er nog belangrijke redenen om vegan te eten. Wetenschappers zijn het erover eens dat meer plantaardig eten een van de efficiëntste dingen is die je kan doen, zowel voor het milieu als voor je eigen gezondheid. Win, win dus. 

Door mee te doen aan deze VeggieChallenge en een maand lang vegan te eten bespaar je ongeveer 36 kg CO₂ (wat overeenkomt met 300 km rijden), 66 vierkante meter land en 36.000 liter water. Benieuwd naar de berekening? Je leest er hier meer over.

Door plantaardig te eten bespaar je ook heel wat dierenleed. Je zou misschien denken dat er voor melk en eieren geen dieren hoeven te sterven, maar dat klopt niet helemaal. Ook zijn de leefomstandigheden van melkkoeien en legkippen vaak bijzonder slecht.

Meer lezen over de voordelen van een vegan eetpatroon? Lees dan het overzicht van de positieve impact die jij kan hebben door minder dierlijke producten te eten. Of hoe je de wereld kan veranderen met je vork.

Groeten, 
Fien, je VeggieChallenge coach

Positieve impact van plantaardige voeding
alt_text

Recept

Ovenschotel met aardappelen, savooikool en linzen

Niet zo'n fan van linzen? Geen nood! Deze ovenschotel is ook lekker met veggie gehakt in plaats van linzen. Of met de helft linzen en de helft veggie gehakt. 

Ontdek het recept

Bekijk het weekmenu van deze week

alt_text

Kookworkshop 'Veggie in 1, 2, 3'

Tijdens deze workshop op zaterdag 5 maart maken we makkelijke en lekkere vegan gerechten met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt vindt. Op het menu: courgettesoep met kervel en toppings, plantbased paella en een lichte chocolademousse. De workshop is volledig vegan, maar is ook toegankelijk voor wie de veggie uitdaging tijdens de VeggieChallenge koos. ;-)

Meer info en inschrijven
alt_text

Colruyt Group academy

30% korting op vegan workshops 

Benieuwd hoe Colruyt Group Academy jou kan helpen om plantaardig te koken? Ontdek het tijdens een kookworkshop. Tot 15 maart geniet je een leuke korting van -30 %. Wil jij bijvoorbeeld vegan koekjes leren maken? Samen met een expert ga je aan de slag. 

Bekijk de actie

Wo 9 maart  Haal alles uit de VeggieChallenge met diëtiste Isabelle @online

Meer info

Bekijk alle events

Meer VeggieChallenge-tips op Facebook en Instagram

Facebook Instagram

Mailtje gemist? Herbekijk ze via veggiechallenge.be/mails

De VeggieChallenge is een campagne van EVA vzw en ProVeg International.

Help de VeggieChallenge om te groeien en steun EVA.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit

EVA vzw · Steendam 84, 9000 Gent · info@evavzw.be

Belgium