‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Wat met je partner of vrienden?

Dag ,

“Vegetariërs zijn te extreem.” “Dat zou ik niet kunnen, hoor!”. Ook mijn omgeving had een mening toen ik veggie begon te eten. Deze tips hebben mij geholpen om het er met vrienden en familie over te hebben.

  • Vertel je persoonlijke verhaal. Feiten over milieu of dierenwelzijn zorgen vaak voor discussies, persoonlijke gevoelens veel minder. Zeg niet: “Ik eet geen vlees want dat is slecht voor het milieu en de dieren.” Maar wel: “Ik voel me er prettig bij om veggie te eten. En ik vind het fijn dat ik zo meewerk aan een betere wereld.”

  • Als mensen oprecht geïnteresseerd zijn, kan je hun vragen beantwoorden. Sommige mensen willen gewoon een discussie starten zonder echt te luisteren. Je hoeft daar niet op in te gaan. Een kort en krachtig: “we verschillen hierin van mening, laten we erover ophouden”, volstaat dan.

  • Ga je bij vrienden of familie op bezoek? Laat ze dan even op voorhand weten dat je graag veggie wil eten. Vinden ze het moeilijk om hier rekening mee te houden? Help ze een handje in de keuken of breng zelf wat lekkers mee.

Wil je discussies helemaal voorkomen? Schotel je vrienden deze veggie recepten voor vleesfans voor. Wedden dat ze niet eens doorhebben dat het veggie is! Shht!

Groetjes,
Fien, je VeggieChallenge coach

alt_text

Recept

Spinazie- en aardappelschotel met een Indiase twist

Deze curry is in een wip klaar. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig en hij smaakt goddelijk. Houd je van spinazie en aardappel, dan is dit gerecht voor jou een topper. Het is geïnspireerd op palak paneer, een Indiaas gerecht met een romige saus van spinazie en witte kaas.

Ontdek het recept

Bekijk het weekmenu van deze week

alt_text

Dit was week 2 van de VeggieChallenge!

Hoera, je zit al in de helft van de VeggieChallenge, goed bezig! Wij lieten ons de afgelopen dagen verrassen door jullie originele, lekkere veggie creaties. Welke events, samenwerkingen en wedstrijden er verder nog op het menu stonden? Je leest het allemaal in het weekoverzicht!

Ontdek alle hoogtepunten
alt_text

colruyt laagste prijzen

Ook je kinderen inspireren om mee veggie te koken?

Elke week roeren 6 jonge keukentalenten in de potten en pannen voor ‘De Pottenlikkers’, een kookprogramma van Colruyt voor en door kinderen. Op het menu? Seizoensgroenten- en fruit, van de populairste soorten tot de minder bekende. Samen met Studio 100 TV wil Colruyt kinderen laten proeven, experimenteren en bijleren over evenwichtige voeding. En dat recept smaakt! 

De lekkere gerechten boordevol groenten en fruit kan je thuis natuurlijk namaken. Met de makkelijke recepten is een culinaire creatie op tafel toveren kinderspel. Smakelijk!

Ontdek recepten van De Pottenlikkers als voorproefje

Wo 23/03. Webinar: Plantaardig met je gezin - Elisabeth Van Liero

Meer info

Bekijk alle events

Meer VeggieChallenge-tips op Facebook en Instagram

Facebook Instagram

Mailtje gemist? Herbekijk ze via veggiechallenge.be/mails

De VeggieChallenge is een campagne van EVA vzw en ProVeg International.

Help de VeggieChallenge om te groeien en steun EVA.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit

EVA vzw · Steendam 84, 9000 Gent · info@evavzw.be

Belgium