Ben jij klaar voor de start van de VeggieChallenge?
Dag ,
Op dinsdag 1 maart is het zover! Dan start de VeggieChallenge en begeleiden we je één maand lang drie keer per week met recepten en veggie inspiratie. Hier geven we je alvast wat tips om goed voorbereid aan de start te verschijnen.
Maar voor we van start gaan eerst nog een korte verduidelijking: wat is veggie nu eigenlijk?
- veggie of ‘vegetarisch’ wil zeggen: niets van dode dieren. Dus geen vlees (ook geen kip), geen vis en bv. ook geen gelatine.
- vegan of ‘veganistisch’ wil zeggen: geen dierlijke producten. Dus geen vlees, kip, vis, maar ook geen melk, eieren, kaas of honing.
Je hebt misschien ook al de termen ‘plantaardig’ of ‘plantbased’ gehoord? Soms worden ze gebruikt als synoniem voor ‘vegan’, maar anderen gebruiken ze ook voor gerechten waarvan de basis (maar niet alles) uit planten bestaat. Een beetje verwarrend dus. Check zeker de ingrediënten als je twijfelt. O ja, de term ‘vega’ komt uit Nederland, en betekent hetzelfde als ‘veggie’.
Om het je die eerste dagen zo makkelijk mogelijk te maken, stelden we dit weekmenu samen. Je kan het als inspiratie gebruiken om vandaag je boodschappen te doen en zo goed voorbereid te zijn op drukke dagen of (werk)dagen waarop alles snel moet gaan.
Natuurlijk vind je in onze receptendatabase nog veel meer inspiratie om zelf je eigen favoriete weekmenu samen te stellen. Of kijk eens in de VeggieChallenge Facebookgroep waar andere deelnemers hun tips en favoriete gerechten delen.
Makkelijk voor op drukke dagen is een goed gevulde voorraadkast. Hier vind je een voorbeeld van wat je allemaal nu al kan kopen voor de komende maand.
Tot binnenkort, op dag 1 van je challenge :)
Fien, je VeggieChallenge Coach
|