‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Ben jij klaar voor de start van de VeggieChallenge?

Dag ,

Op dinsdag 1 maart is het zover! Dan start de VeggieChallenge en begeleiden we je één maand lang iedere dag met recepten en inspiratie. Hier geven we je alvast wat tips om goed voorbereid aan de start te verschijnen.

Maar voor we van start gaan eerst nog een korte verduidelijking: wat is veggie nu eigenlijk? En wat is het verschil met vegan?

  • veggie of ‘vegetarisch’ wil zeggen: niets van dode dieren. Dus geen vlees (ook geen kip), geen vis en bv. ook geen gelatine.
  • vegan of ‘veganistisch’ wil zeggen: geen dierlijke producten. Dus geen vlees, kip, vis, maar ook geen melk, eieren, kaas of honing.

Je hebt misschien ook al de termen ‘plantaardig’ of ‘plantbased’ gehoord? Soms worden ze gebruikt als synoniem voor ‘vegan’, maar anderen gebruiken ze ook voor gerechten waarvan de basis (maar niet alles) uit planten bestaat. Een beetje verwarrend dus. Check zeker de ingrediënten als je twijfelt. O ja, de term ‘vega’ komt uit Nederland, en betekent hetzelfde als ‘veggie’.

Om het je die eerste dagen zo makkelijk mogelijk te maken, stelden we dit weekmenu samen. Je kan het als inspiratie gebruiken om vandaag je boodschappen te doen en zo goed voorbereid te zijn op drukke dagen of (werk)dagen waarop alles snel moet gaan. 

Natuurlijk vind je in onze receptendatabase nog veel meer inspiratie om zelf je eigen favoriete weekmenu samen te stellen. Of kijk eens in de VeggieChallenge Facebookgroep waar andere deelnemers hun tips en favoriete gerechten delen.

Makkelijk voor op drukke dagen is een goed gevulde voorraadkast. Hier vind je een voorbeeld van wat je allemaal nu al kan kopen voor de komende maand.
 
Tot binnenkort, op dag 1 van je challenge :)
Fien, je VeggieChallenge Coach

Bekijk het eerste weekmenu
veggie events

Activiteiten tijdens de VeggieChallenge

Webinars, online of live kookworkshops, filmvoorstellingen, een Q&A met onze diëtiste, de veggie foodtruck van Garden Gourmet... Tijdens de VeggieChallenge valt er heel wat te beleven! Houd de kalender in de gaten, we voegen nog activiteiten toe!

Bekijk alle activiteiten
alt_text

lima

Veggielekker om te snacken!

Lima, dat is lekker bio én plantaardig. Al meer dan 65 jaar richt het merk zich op een evenwichtig en volwaardig voedingspatroon. Dagelijks worden we overspoeld met informatie, om de oren geslagen met waarheden en zoet gehouden met te veel suiker en smaakversterkers. Lima laat je een veelheid aan smaken ontdekken en neemt je mee op een heerlijke vegan reis. Vol met granenwafels, koffievervangers, theespecialiteiten, granendranken en ontbijtgranen. Laat je verrassen door de veelheid aan pure en plantaardige producten. Want hoe meer organismen we in leven laten, hoe meer leven jij eruit kan halen, toch?

Ontdek het aanbod

Za 25 feb. The Garden Gourmet foodtruck x VeggieChallenge @ Jeux d'Hiver, Brussel

Meer info

Bekijk alle events

Meer VeggieChallenge-tips op Facebook en Instagram

Facebook Instagram

Mailtje gemist? Herbekijk ze via veggiechallenge.be/mails

De VeggieChallenge is een campagne van EVA vzw en ProVeg International.

Help de VeggieChallenge om te groeien en steun EVA.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit

EVA vzw · Steendam 84, 9000 Gent · info@evavzw.be

Belgium