‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Kindvriendelijk veggie

Dag ,

Eten is gezelliger als er anderen bij zijn. Een veggie maaltijd delen met je gezin is de perfecte manier om samen een leuke en smakelijke tijd door te brengen. “Maar krijgen mijn kinderen dan wel de juiste voedingsstoffen binnen?”, hoor ik je denken. Ik garandeer je dat plantaardige voeding volledig gezond is voor kinderen! 

Dat is trouwens ook wat experts en erkende diëtisten zeggen. Om het met de woorden van de American Dietetic Association te zeggen, de meest gezaghebbende organisatie ter wereld op het vlak van voeding: “goed uitgebalanceerde vegetarische en veganistische voedingswijzen zijn nutritioneel geschikt en gezond voor kinderen." 

Net als bij volwassenen komt het er bij kinderen op aan om te variëren. Elke dag frieten eten is dan wel veggie (en je kinderen worden er vast ook blij van), maar gezond is het niet. Om de juiste gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen, kan je er bijvoorbeeld op letten dat ze voldoende calcium en ijzer opnemen. Verrijkte plantaardige producten en volkoren producten zijn dan een goed idee. Wil je nog meer weten over veggie voeding voor kinderen? Lees dan de aandachtspunten van diëtiste Silke!

Silke geeft ook nog enkele tips om je kinderen gezond en veggie te laten eten:

  • Presenteer groenten en fruit in leuke vormpjes. Nog steeds geen succes? Dan zijn wraps, sauzen en burgers zijn perfect om groenten in te ‘verstoppen’.

  • Laat de kinderen de recepten kiezen en betrek ze bij het koken. Gerechten waar kinderen aan meegeholpen hebben, zullen ze sneller zelf eten. 

Wil je nog meer inspiratie? Check dan onze collectie gerechten voor kinderen!

Groetjes,
Fien, je VeggieChallenge coach

alt_text

Recept

Veggie ballekes in tomatensaus met groentestoemp van Wim Ballieu

Een echte klassieker voor kinderen, maar dan met een plantaardige twist. Je kan wel zeggen dat chef Wim Ballieu een vent is met ballen: hij zorgt ervoor dat jij deze veggie ballekes in tomatensaus zelf kan maken. Wedden dat je kinderen ze nóg lekkerder vinden? Ze zullen met plezier gezond eten, graag gedaan hoor! 

Ontdek het recept

Bekijk het weekmenu van deze week

alt_text

garden gourmet

Tips for kids

Jouw kinderen dol laten worden op veggie? Easy! Garden Gourmet geeft je graag wat inspiratie om hun bord op te fleuren. Laat je creativiteit de vrije loop en deel jouw leukste foto's met ons op Instagram via @gardengourmet_be.

Kindvriendelijk Garden Gourmet recept

De hele maand maart kookworkshops met CM! 

Meer info

Bekijk alle events

Meer VeggieChallenge-tips op Facebook en Instagram

Facebook Instagram

Mailtje gemist? Herbekijk ze via veggiechallenge.be/mails

De VeggieChallenge is een campagne van EVA vzw en ProVeg International.

Help de VeggieChallenge om te groeien en steun EVA.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit

EVA vzw · Steendam 84, 9000 Gent · info@evavzw.be

Belgium