‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Fish, friends not food! 

Dag ,

Vis lijkt op het eerste zicht een gezonde vervanger voor vlees, maar vele vissoorten zitten vol kwik (wilde vis) of antibiotica (gekweekte vis). Bovendien is het geen duurzaam alternatief, want de oceanen raken stilaan leeggevist. De documentaire ‘Seaspiracy’ op Netflix is een aanrader als je wil weten waarom je beter geen vis eet.

En nu het goede nieuws: je hoeft de smaak van vis niet te missen als je veggie eet! In de supermarkt vind je een steeds groter aanbod visvervangers. Van veggie vissticks, tot tonijnsalade en zelfs ‘zalm’-filets. Wie graag experimenteert in de keuken kan ook eens zeewier gebruiken om de smaak van vis na te bootsen. Dat is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt, met een norivel (van rond de sushi) kom je al een heel eind! 

Ontdek al onze SOS-VIS-tips hier! Of duik eens in onze collectie visvriendelijke receptencollectie

Fijne zondag!
Fien, je VeggieChallenge coach

alt_text

Recept

Penne al pomodoro met veggie tonijn

Iedereen houdt van een klassieke pasta. En al zeker van dit recept met veggie tonijn. Dankzij de nori en de kappertjes smaakt de veggie tonijn net ‘echt’. Een succes gegarandeerd voor de hele familie!

Ontdek het recept

Bekijk het weekmenu van deze week

Bekijk het weekmenu van volgende week

alt_text

Krijg ik wel voldoende Omega 3 binnen als ik geen vis eet? 

Vis wordt vaak aanbevolen als belangrijke bron van omega-3 vetzuren. De omega 3 uit vis is voornamelijk afkomstig uit eencellige planktonalgen en zeewieren. Vissen kunnen deze omega 3-vetzuren namelijk zelf niet maken. Je kan dus net zo goed meteen de algen en zeewieren eten om aan omega 3 te komen. Maar er bestaan ook heel nog andere plantaardige omega-3 rijke voedingsmiddelen:

  • Verschillende soorten noten en zaden (vooral walnoten en lijnzaad)
  • Walnoten, - olie, -pasta
  • Lijnzaadolie of gebroken lijnzaad
  • Sojaolie
  • Plantaardige, verrijkte minarines.
alt_text

Volg ons op Instagram en win leuke prijzen!

Om de deelnemers van de VeggieChallenge extra te motiveren, kan je de hele maand maart leuke prijzen winnen op onze Instagramkanalen. Veggie kookboeken, workshops, proefpakketten en meer! Volg ons op @VeggieChallenge.be en @EVAvzw.

alt_text

Garden gourmet

Vuna, tastes like tuna!

Ontdek VUNA, een oceaanvriendelijk alternatief voor tonijn. VUNA is gemaakt van erwteneiwitten en heeft een Nutri-Score B. Maar wat VUNA echt speciaal maakt, is zijn smaak. Want die lijkt écht op tonijn. Of je nu een pasta, salade niçoise of een bagel maakt, koken met VUNA is niet anders dan je gewend bent.

Nieuwsgierig? Proef hem nu!

Wo 9 maart Haal alles uit de VeggieChallenge met diëtiste Isabelle @online 

Meer info

Bekijk alle events

Meer VeggieChallenge-tips op Facebook en Instagram

Facebook Instagram

Mailtje gemist? Herbekijk ze via veggiechallenge.be/mails

De VeggieChallenge is een campagne van EVA vzw en ProVeg International.

Help de VeggieChallenge om te groeien en steun EVA.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit

EVA vzw · Steendam 84, 9000 Gent · info@evavzw.be

Belgium