‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Is dat wel gezond? 

Dag ,

Misschien heb je ze ook al gekregen - de vraag of dat wel gezond is om geen vlees meer te eten? Ik wil je meteen gerust stellen. Het is perfect mogelijk om gezond vegetarisch te eten. Ook voor kinderen. Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen waar je moet opletten, want vegetarisch betekent niet automatisch gezond. Frietjes, pizza en ijsjes zijn immers ook veggie.

Het belangrijkste advies blijft: voldoende afwisselen. Groenten en volkoren granen zijn de basis van je maaltijden en deze vul je aan met een mix aan vleesvervangers, peulvruchten, noten en zaden. Als je voldoende afwisselt, kan er niet zoveel verkeerd gaan. Zit je toch met onzekerheden of vragen? Aarzel dan niet om onze diëtiste Evelyne te contacteren via dietiste@evavzw.be of via haar Instagrampagina of Facebookpagina

Groetjes,
Fien, je VeggieChallenge coach


alt_text

Recept

Zoete aardappelsoep met brood

Een lekker, eenvoudig soepje dat je voor geen geld op tafel zet. Wil je een extra romige, eiwitrijke versie? Mix er dan een blik witte bonen door.

Ontdek het recept

Bekijk het weekmenu van deze week

Bekijk het weekmenu van volgende week

alt_text

Kan ik vegetarisch eten als ik zwanger ben / veel sport / een zware job uitoefen …?

Een goed uitgebalanceerd veggie eetpatroon voorziet in alle noodzakelijke voedingsstoffen, ook voor kinderen, zwangere vrouwen en mensen die veel fysieke inspanning leveren. De American Dietetic Association, de meest gerenommeerde organisatie over voeding in de VS, stelt dat een plantaardig voedingspatroon in alle fases van een mensenleven gezond is. 

Voor zwangere vrouwen is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan je voeding, ongeacht of je veggie eet of niet. In dit artikel lees je hoe je alle voedingsstoffen die je nodig hebt, binnenkrijgt als je tijdens je zwangerschap vegetarisch eet.

Ook mensen met een fysiek zware job of mensen die veel sporten hoeven niet op vlees of vis te vertrouwen om voldoende voedingsstoffen op te nemen. Er zijn zelfs heel wat topsporters die volledig plantaardig eten, denk maar aan Lewis Hamilton, Venus Williams en Novak Djokovic. Tips om voldoende eiwitten op te nemen lees je in een volgende nieuwsbrief, en hier op onze website.

alt_text

garden gourmet

Meer dan 80% van de Garden Gourmet producten heeft een Nutri-Score A!

Wist je dat meer dan 80% van de Garden Gourmet producten een Nutri-Score A heeft? Ben je ook zo nieuwsgierig om ze te proberen? Wacht dan niet langer en neem een kijkje op de website om een tal van heerlijke producten en recepten te ontdekken!

Ontdek de recepten

Heel maart kookworkshops met CM! Check hier op welke locatie en datum. 

Meer info

Bekijk alle events

Meer VeggieChallenge-tips op Facebook en Instagram

Facebook Instagram

Mailtje gemist? Herbekijk ze via veggiechallenge.be/mails

De VeggieChallenge is een campagne van EVA vzw en ProVeg International.

Help de VeggieChallenge om te groeien en steun EVA.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit

EVA vzw · Steendam 84, 9000 Gent · info@evavzw.be

Belgium