‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Waarom veggie? 

Dag ,

Het is zeker leuk om te experimenteren met nieuwe smaken en gerechten, maar er zijn nog belangrijke redenen om veggie te eten. Wetenschappers zijn het erover eens dat meer plantaardig eten een van de efficiëntste dingen is die je kan doen, zowel voor het milieu als voor je eigen gezondheid. Bovendien zorg je zo ook meteen voor heel wat minder dierenleed. Win, win, win dus. 

Door mee te doen aan deze VeggieChallenge en een maand lang veggie te eten bespaar je ongeveer 19 kg CO₂ (wat overeenkomt met 158 km rijden), 54 vierkante meter land en 29.000 liter water. Bekijk hier wat we met alle deelnemers van de VeggieChallenge samen besparen. 

Meer lezen over de voordelen van een veggie eetpatroon? Hier vind je een overzicht van de positieve invloed die jij kan hebben door minder dierlijke producten te eten. Of hoe je de wereld kan veranderen met je vork. 

Smakelijk!
Fien, je VeggieChallenge coach

alt_text

Recept

Snelle curry met bloemkool, aubergine en ananas

Pizza met ananas? De meningen zijn verdeeld. Maar in dit gerecht is de ananas absoluut een meerwaarde! Het zorgt voor een extra exotische toets in combinatie met de currypasta en kokosmelk.

Ontdek het recept

Bekijk het weekmenu van deze week

alt_text

Kookworkshop 'Veggie in 1, 2, 3'

Tijdens deze workshop op zaterdag 5 maart maken we makkelijke en lekkere veggie gerechten met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt vindt. Op het menu: courgettesoep met kervel en toppings, plantbased paella en een lichte chocolademousse.

Meer info & inschrijven

alt_text

iglo green cuisine

Plantaardig genieten met Iglo Green Cuisine

Plantaardig eten hoeft niet moeilijk te zijn met Iglo Green Cuisine. De producten van Green Cuisine zijn snel & eenvoudig te bereiden en  zorgen voor heerlijke nieuwe smaken op je bord: 0% vlees en 100% genieten! Iglo Green Cuisine is voor iedereen en dus ook voor de af-en-toe-vegetariërs. Ben je op zoek naar inspiratie voor de VeggieChallenge?

Ontdek hier hun assortiment

Wo 9 maart: Webinar 'Haal alles uit de VeggieChallenge met diëtiste Isabelle'

Meer info

Bekijk alle events

Meer VeggieChallenge-tips op Facebook en Instagram

Facebook Instagram

Mailtje gemist? Herbekijk ze via veggiechallenge.be/mails

De VeggieChallenge is een campagne van EVA vzw en ProVeg International.

Help de VeggieChallenge om te groeien en steun EVA.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit

EVA vzw · Steendam 84, 9000 Gent · info@evavzw.be

Belgium