‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Vis vervangen

Dag ,

Vis lijkt op het eerste zicht een gezonde vervanger voor vlees, maar vele vissoorten zitten vol kwik (wilde vis) of antibiotica (gekweekte vis). Bovendien is het geen duurzaam alternatief, want de oceanen raken stilaan leeggevist. Gelukkig hoef je de smaak van vis niet te missen als je veggie eet.

In veel supermarkten vind je tegenwoordig veggie vissticks (leuk voor de kinderen), visburgers en zelfs tonijnsalade. Of je kan ook zelf aan de slag in de keuken met zeewier. Deze groente uit de zee geeft niet alleen voor een zilte smaak aan je gerechten, het is ook supergezond. Ontdek hier hoe je zeewier gebruikt in de keuken of duik eens in deze visvriendelijke receptencollectie.

Groetjes,
Nena


alt_text

Recept

Veggie vissticks met tzatziki

Wraps zijn altijd gemakkelijk om te maken, en ze zijn bovendien zo lekker en gezond. Je kan er veel mee variëren. Probeer eens een wrap met veggie vissticks en tzatziki.

Ontdek het recept

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uitEVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be