‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Dag 24 - Budgetvriendelijk veggie

Hey ,

Veggie eten hoeft echt niet duur te zijn. Natuurlijk heb je duurdere en minder dure producten maar met deze tips is veggie voeding lief voor je portefeuille (én je lijf én de dieren). 

  • Aardappelen, pasta, rijst en granen zijn helemaal niet duur en vormen een goede basis voor al je gerechten. Koop ze in bulk, dan wordt het nog goedkoper!

  • Verse seizoensgroenten of diepgevroren groenten zijn een goede aanvulling of extraatje. Voor de eiwitten kan je peulvruchten zoals bonen, kikkererwten of linzen toevoegen. Die koop je in gedroogde vorm heel goedkoop aan.

  • De algemene regel is: hoe meer een product bewerkt wordt, hoe duurder het is. Vervang dure vleesvervangers door tofu of tempeh in pure vorm. Maak er dan wel zelf een lekkere marinade bij om het af te maken.

  • Ook zelf je broodbeleg maken maakt een verschil voor de portemonnee.

  • Met minder dan € 3 een voedzame, warme maaltijd voor één persoon klaarmaken? Het kan met deze recepten!

Groetjes,
Nena


Dalsoep

Recept

Dalsoep van rode linzen en wortel

Een heerlijke maaltijdsoep die zorgt voor de nodige boost. Serveer met naanbrood, een sneetje volkoren brood of een tortilla.

Ontdek het recept

 

 

Steun EVA en blijf genieten van lekkere recepten!

Heb jij genoten van de recepten tijdens de VeggieChallenge? Help ons dan om die in de toekomst gratis te kunnen blijven aanbieden op onze website. Met jouw steun kunnen we onze receptendatabase verder uitbreiden en meer mensen bereiken.

Je kan EVA steunen door een gift te doen of EVA Supporter te worden. EVA Supporters krijgen vier keer per jaar ons infoblad vol exclusieve, nieuwe recepten en culinaire tips.

Steun EVA

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uitEVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be