‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Keep up the good work!

Dag ,

De VeggieChallenge zit er bijna op! Wist je dat er wetenschappelijk gezien 21 dagen nodig zijn om gewoontes te veranderen en om je smaakpapillen aan te passen aan nieuwe smaken? Die grens heb je dus al een week overschreden! Goed bezig! Maar wat na deze maand? 

  • Ondertussen heb je misschien al wat nieuwe veggie gewoontes. Bijvoorbeeld spaghettisaus standaard zonder vlees, veggie worsten bij de puree, een veggie optie kiezen als je eten bestelt, … Is er een gerecht dat je de voorbije maand hebt ontdekt en is het je goed bevallen? Maak het vanaf nu geregeld klaar, et voilà! Een nieuwe veggie gewoonte erbij. 
  • Spreek erover met vrienden en familie. Je zal verbaasd zijn hoeveel mensen zelf ook minder vlees willen eten. Zo kunnen jullie elkaar motiveren en recepten uitwisselen.
  • Schrijf je in voor de wekelijkse veggie nieuwsbrief van EVA en blijf geweldige recepten, tips en veggie nieuws ontvangen.

Groetjes,
Nena


alt_text

Recept

Moussaka

Een moussaka kan je ook gemakkelijk veggie maken. Als ‘gehakt’ gebruiken we hier linzen, maar die kan je perfect vervangen door veggie gehakt. Het is ook ideaal om te maken in een grote portie, je kan de dag erna de rest opeten als lunch. Serveer met een groene salade en een sneetje ciabatta, et voilà! 

Ontdek het recept