Een lekker en gezond begin van de dag
Dag ,
Confession time: vroeger at ik als ontbijt bijna altijd boterhammen met choco. Makkelijk en lekker? Zeker! Gezond? Niet echt. Sinds ik me meer verdiepte in de plantaardige keuken, ontdekte ik heel wat gezondere ontbijtmogelijkheden die minstens even lekker zijn. Ik deel mijn favoriete tips graag met jullie. Misschien doe je zo ook al wat inspiratie op voor je Paasbrunch volgend weekend?
- Cornflakes met melk? Veel suiker en weinig voedingswaarde. Kies in de plaats eens voor havermout met (plantaardige) melk (soja, haver, amandel…). Je kan eindeloos variëren met smaakjes en toppings. Een paar van mijn favorieten: kaneel en banaan, bosbessen (uit de diepvries) of noten in combinatie met kleine stukjes appel en/of zwarte chocolade.
- Exit choco en confituur, enter pindakaas en notenspreads. Deze zijn rijk aan gezonde vetten en bevatten veel minder suiker. Je vindt ze nu ook gewoon in de supermarkt. Liever een hartige boterham? Kies eens voor hummus en avocado. Ook de combinatie pindakaas en banaan is voor mij een topper!
- Mag het wat meer zijn? In het weekend heb je tijd voor smoothiebowls, ontbijtrepen, pannenkoeken of deze decante reuzechocoladecroissant.
Ontdek zeker ook onze collectie Paasbrunchrecepten.
Groetjes,
Nena
|