‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

DAG 22 - 100% veggie, 100% smaak

Hey ,

Een van mijn algemene regels in de veggie keuken is ervoor zorgen dat het eten genoeg smaak heeft. Met deze tips worden alle gerechten echte smaakbommetjes!

  • Specerijen en kruiden zijn mijn beste vrienden. Haal een voorraad gedroogde kruiden in huis om je gerechten te boosten. Wist je dat je vlees- of kipkruiden kan blijven gebruiken? Want de kruiden zelf zijn helemaal veggie! 

  • Rooster, bak en bruin ingrediënten: groenten die geroosterd zijn geven veel meer smaak. En ze zorgen nog eens voor extra textuur op je bord. Win-win!

  • Umami is een van de vijf basissmaken naast zoet, zout, bitter en zuur. Hij verdient extra aandacht in de veggie keuken. Ideale umami-ingrediënten zijn: sojasaus (heb ik altijd in huis en is zelfs lekker in een Belgische bierstoverij!), champignons, zongedroogde tomaat, kappertjes, pijnboompitten en knoflook.

  • Marinades: je vindt ze kant-en-klaar in de winkel (check even of ze veggie zijn!), maar je kan ze ook zelf maken. Hoe je dat doet, ontdek je hier!

Groetjes,

Nena

Meer tips vind je hier
alt_text

Recept

Ovenschotel met champignons, prei en wortelpuree.

De smaakmakers in dit warme ovengerecht zijn prei, champignons, sojasaus en provençaalse kruiden. Ideaal voor liefhebbers van de Belgische klassieke keuken.

Ontdek het recept hier

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit



EVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent
Belgium

info@evavzw.be