‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

DAG 19 - Veggie take away

Hey ,

Op restaurant gaan… Het klinkt als muziek in mijn oren. Het is al even geleden dat ik nog op restaurant ging. Gelukkig is er nog take away! En geloof me, ik maak er graag gebruik van.

  • Doe je research. Op de ene plek is er meer aanbod dan op de andere. Ik woon in Gent, hier is keuze genoeg. Check welke eetzaken in jouw buurt afhaalmogelijkheden hebben. Soms leveren de zaken ook op verschillende plaatsen! 

  • Maak slimme keuzes. Last-minute op zoek naar eten? Kies voor restaurants met een internationale keuken. In een Italiaans, Aziatisch of Mexicaans restaurant is de kans op veggie opties groter dan bij de klassieke, Vlaamse bistro.

  • Durf te vragen. Twijfel je of een gerecht op de kaart wel veggie is? Vraag het even na, veel eetzaken zijn bereikbaar via mail of Facebook of bel ze gewoon even.

  • Bestel je al eens bij Deliveroo, Uber Eats of Takeaway.com? Wist je dat je kan filteren op veggie of vegan gerechten? Dat maakt het kiezen eens zo makkelijk! 

Zelf gebruik ik apps en websites zoals Happy Cow en Vegefied. Die verzamelen alle veggie vriendelijke restaurants wereldwijd. Handig om ook (in een mooiere toekomst) in het buitenland de beste plekjes te vinden.

Groetjes,
Nena

alt_text

Recept

Taco's met sojabrokjes

Taco’s zijn van oorsprong een Mexicaans gerecht. Het is een heerlijk en crunchy gerecht en zal zeker bij ieder gezinslid in de smaak vallen. Je vindt de sojabrokjes in de biowinkel, maar kan ze ook makkelijk vervangen door tofureepjes of veggie kipstukjes.

Ontdek het recept

Weekmenu 3

 

Activiteiten

Za 20 maart    Online kookworkshop "Kikkererwten: van hummus tot no-tuna salad".

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uitEVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be