‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

DAG 17 - Veggie in 30 minuten

Hey ,

Na een lange (werk)dag heb ik niet altijd zin om nog lang in de keuken te staan. Gelukkig ben ik door de jaren heen goed geworden in het bereiden van luie, maar gezonde veggie maaltijden. ;) Hier mijn tips: 

  • Een goede voorbereiding is key! Zorg dat je voorraadkast gevuld is met enkele basisproducten waar je op kan rekenen. Op den duur leer je met een aantal eenvoudige ingrediënten de lekkerste dingen op tafel toveren. Je moet dan niet eens meer naar de winkel lopen! 

  • De diepvries is je beste vriend. Bewaar wat veggieburgers en groenten in je vriezer. Samen met aardappels of rijst tover je op inspiratieloze momenten in één-twee-drie een veggie maaltijd op tafel. Ook soep, pastasauzen, stoofpotjes en ovenschotels kun je gemakkelijk invriezen om later weer te ontdooien. Maak dubbele porties als je wel tijd hebt om te koken. Bewaar ze daarna in de vriezer voor op drukke dagen.

  • Deze gerechten flans je in 30 minuten of minder in elkaar. Wel nog even de afwas doen.

Groetjes,
Nena

alt_text

Recept

Gewokte groenten met curry-pindasaus

Confession time: ik ben verslaafd aan pindakaas. Zoet of hartig, maakt niet uit. Deze combinatie met sojasaus en noedels zet spontaan mijn speekselklieren in werking! 

Ontdek het recept

Activiteiten

Za 20 maart    Kookworkshop "Kikkererwten: van hummus tot no-tuna salad"

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uitEVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be