‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

DAG 15 - Krijg ik wel genoeg [vul aan] binnen?

Hey ,

Ben je bezorgd of je alle voedingsstoffen binnenkrijgt als je veggie eet? Geen paniek, ik kan je meteen geruststellen. Een veggie levensstijl kan perfect gezond en volwaardig zijn!

  • Eiwitten: het is een mythe dat je vlees nodig hebt om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Tofu, seitan, tempeh, peulvruchten en sommige graansoorten zijn uitstekende plantaardige bronnen van eiwit. Bedenk ook dat veel mensen in het Westen te veel eiwit eten. Bereken eens hoeveel eiwitten je eigenlijk nodig hebt, het zijn er wellicht minder dan je denkt.

  • IJzer vind je in boerenkool, broccoli, peulvruchten, zaden, zeewier, vijgen, dadels, gedroogde abrikozen, rozijnen, noten, en volle granen. Lees hier hoe je een ijzertekort vermijdt.

Moeten vegetariërs supplementen nemen?

In principe niet. Wie voldoende, vers en afwisselend eet, heeft geen supplementen nodig. Een jaarlijks bloedonderzoek is voor iedereen aangeraden, en dus ook voor wie veggie of vegan eet. Bij een plantaardig eetpatroon is het vooral belangrijk om te kijken of je genoeg vitamine B12 hebt. Tegenwoordig zijn er veel veggie producten verrijkt met vitamine B12. Als je toch te weinig B12 hebt, kan je best een supplement nemen. Is dat niet onnatuurlijk? Zeker niet, in het veevoeder van dieren wordt ook gewoon B12 toegevoegd. 

Groetjes,
Nena


alt_text

Recept

Chili sin carne

De chili sin carne is een gegarandeerde liefhebber/favoriet in vele huishoudens. Het is een stevige maaltijd met veel eiwitten en het zal de maagjes ook goed vullen. Het gerecht is ook de dag nadien heel lekker, de smaken zijn dan al goed ingetrokken. 

Ontdek het recept

Activiteiten

Za 20 maart   Kookworkshop "Kikkererwten op verschillende manieren"

Meer info

Zo 21 maart    Kookworkshop "Thaïs"

Meer info

Bekijk alle activiteiten

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uitEVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be