‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Veggie takeaway

Dag ,

Op restaurant gaan… Het klinkt als muziek in mijn oren. Het is al even geleden dat ik nog op restaurant ging. Gelukkig is er nog takeaway! En geloof me, ik maak er graag gebruik van.

  • Doe je research. Op de ene plek is er meer aanbod dan op de andere. Ik woon in Gent, hier is keuze genoeg. Check welke eetzaken in jouw buurt afhaalmogelijkheden hebben. Soms leveren de zaken ook op verschillende plaatsen! 

  • Maak slimme keuzes. Last-minute op zoek naar eten? Kies voor restaurants met een internationale keuken. In een Italiaans, Aziatisch of Mexicaans restaurant is de kans op veggie opties groter dan bij de klassieke, Vlaamse bistro.

  • Durf te vragen. Twijfel je of een gerecht op de kaart wel veggie is? Vraag het even na, veel eetzaken zijn bereikbaar via mail of Facebook of bel ze gewoon even.

  • Bestel je al eens bij Deliveroo, Uber Eats of Takeaway.com? Wist je dat je kan filteren op veggie of vegan gerechten? Dat maakt het kiezen eens zo makkelijk! 


Zelf gebruik ik apps en websites zoals Happy Cow en Vegefied. Die verzamelen alle veggie vriendelijke restaurants wereldwijd. Handig om ook (in een mooiere toekomst) in het buitenland de beste plekjes te vinden. 

Smakelijk!
Nena

Ontdek EVA's restaurantdatabase
alt_text

Recept

Ovenschotel van zoete aardappel en linzen

Ovenschotels zijn altijd een goed idee. Hier hebben we een simpel gerecht met zoete aardappel en linzen. Laat het smaken!

Ontdek het recept

Activiteiten

Za 20 maart   Kookworkshop
Kikkererwten: van hummus tot no-tuna salad

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit



EVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be