‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Keep up the good work

Dag ,

De VeggieChallenge zit er bijna op! Wist je dat er wetenschappelijk gezien 21 dagen nodig zijn om gewoontes te veranderen en om je smaakpapillen aan te passen aan nieuwe smaken? Die grens heb je dus al een week overschreden! Goed bezig! Maar wat na deze maand? 

  • Ondertussen heb je misschien al wat nieuwe vegan gewoontes. Bijvoorbeeld plantaardige melk of yoghurt bij de havermout, plantaardige melk bij de koffie, plantaardige room in je saus, tofu scramble bij de brunch, … Is er een gerecht dat je de voorbije maand hebt ontdekt en is het je goed bevallen? Maak het vanaf nu geregeld klaar, et voilà! Een nieuwe vegan gewoonte erbij. 
     
  • Spreek erover met vrienden en familie. Je zal verbaasd zijn hoeveel mensen zelf ook vaker vegan willen eten. Zo kunnen jullie elkaar motiveren en recepten uitwisselen.
     

Tot morgen!
Groetjes,
Nena

Moussaka van aubergine, aardappel en linzen

Recept

Moussaka van aubergine, aardappel en linzen.

Een moussaka kan je gemakkelijk vegan maken. Als ‘gehakt’ gebruiken we hier linzen, maar die kan je perfect vervangen door veggie gehakt. En we gebruiken plantaardige melk voor de saus. Let er wel op dat je ongezoete melk gebruikt in hartige gerechten of sauzen, anders gaat het wat vreemd smaken. Deze moussaka is ideaal om te maken in een grote portie, om de dag nadien de rest op te eten als lunch. Serveer met een sneetje ciabatta, et voilà!

Ontdek het recept

 

Waarom Bruno EVA steunt

"Voor mij zijn duurzaamheid en inclusie belangrijke bouwstenen voor een betere wereld. Dit zijn net de dingen die ik terugvind in het doel en de strategie van EVA. EVA wil veggie en gezond eten heel lekker en aantrekkelijk maken zodat het gewoon de norm wordt en heel veel mensen hun vleesconsumptie minderen. En dat zonder stigmatiserend te zijn. Voor mij staat EVA steunen voor één van de meest effectieve investeringen in duurzaamheid en inclusie. Eigenlijk bedank ik EVA dat ze me de mogelijkheid geven om te investeren in een betere wereld!"

- Bruno, Waals-Brabant, °1970

Steun EVA, net zoals Bruno!

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uitEVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be