‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Ontbijt en brunch

Dag ,

Confession time: voor ik vegan begon te eten, at ik vaak boterhammen met choco als ontbijt. Makkelijk en lekker? Zeker! Gezond? Niet echt. Sinds ik me meer verdiepte in de plantaardige keuken, ging een wereld van gezonde ontbijtmogelijkheden voor me open. Ik deel mijn favoriete tips graag met jullie. Misschien doe je zo ook al wat inspiratie op voor je Paasbrunch volgend weekend?

  • Cornflakes met melk? Veel suiker en weinig voedingswaarde. Kies in de plaats eens voor havermout met plantaardige melk (soja, haver, amandel…). En je kan eindeloos variëren met smaakjes en toppings. Een paar van mijn favorieten: kaneel en banaan, bosbessen (uit de diepvries) of noten in combinatie met kleine stukjes appel en/of zwarte chocolade.

  • Exit choco en confituur, enter pindakaas en notenspreads. Deze zijn rijk aan gezonde vetten en bevatten veel minder suiker en je vindt ze ook gewoon in de supermarkt. Liever een hartige boterham? Kies eens voor hummus en avocado. Ook de combinatie van tahin en banaan is voor mij een topper!

  • Mag het wat meer zijn? In het weekend heb je tijd voor smoothiebowls, tofu scramble, ontbijtrepen, pannenkoeken of deze decante reuzechocoladecroissant.
     

Tot morgen!
Groetjes,
Nena

Ontdek onze collectie Paasbrunchrecepten.
Ontbijtpizza

Recept

Ontbijtpizza

Pizza als ontbijt? Het is niet wat je denkt! Dadels, noten, havermout, kokos en een heleboel vers fruit, het is nog gezond ook!

Ontdek het recept

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uitEVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be