‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Vis vervangen

Dag ,

Vis vervangen gaat ook steeds makkelijker. Heb je de plantaardige ‘fishsticks’, ‘zalm’, ‘tonijnsalade’ en ‘fishburgers’ al gespot? Ze zijn meer en meer in winkels te vinden. Je kan zelf thuis ook in de keuken aan de slag om vis te vervangen. Hier vind je een aantal recepten om te proberen. 

Zeewier is een ideaal ingrediënt om toe te voegen aan tapenades, salades, pasta’s, ovenschotels. Er zijn verschillende soorten die elk hun eigen eigenschappen hebben. We noemen de bekendste:

  • Kombu: rijk aan jodium. Heerlijk in misosoep.

  • Nori: voornamelijk gebruikt voor sushi. Probeer eens de pasta met ‘tonijn’

  • Wakame: ideaal voor salades, soepen, stoofpotjes, groente- en bonengerechten. 

Meer te weten komen over de geheimen van zeewier? Je lees er hier alles over.

Tot morgen! 
Groetjes,
Nena

No tuna salad

Recept

'No tuna salad'

Tonijnsalade zonder tonijn? Het is makkelijker dan je denkt! Lekker op je boterham of om bij een (pasta)slaatje te serveren.

Ontdek het recept

 

Steun EVA en smul verder

Heb jij genoten van de recepten tijdens de VeggieChallenge? Help ons dan om die in de toekomst gratis te kunnen blijven aanbieden op onze website. Met jouw steun kunnen we onze receptendatabase verder uitbreiden en meer mensen inspireren met plantaardige recepten.

Je kan EVA steunen door een gift te doen of EVA Supporter te worden. 

Steun EVA

 

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit



EVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be