‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Budgetvriendelijk vegan

Dag ,

Goedkoop, gezond en vegan? Het kan! Voor een budgetvriendelijke maaltijd raden we aan om seizoensgebonden groenten en fruit te kopen. Steeds meer supermarkten ontwikkelen producten onder hun eigen huismerk. Het is ook de moeite om promoties van je favoriete merkproducten in het oog te houden. 

Sommige aankopen zorgen in het begin misschien wel voor een hogere rekening, maar die gebruik je dan ook lang, zoals potjes kruiden, edelgistvlokken of sojasaus. Andere producten zoals peulvruchten, graanproducten, pasta en aardappelen, zijn dan weer vaak goedkoop. En als je in bulk koopt, is het vaak nog goedkoper. Bekijk hier welke gerechten je voor minder dan 3 euro per persoon op tafel zet. 

Diepgevroren groenten en fruit zijn ook een aanrader. Blauwe besjes in een smoothie? De diepvriesvariant is goedkoper én bovendien is die vaak nog beter in nutritionele samenstelling. Diepvriesproducten worden na oogst vrijwel meteen ingevroren waardoor ze hun voedingsstoffen goed bewaren. Voordelig voor de portemonnee en voor jouw gezondheid! 

Dus, door slimme keuzes te maken kan je heel wat uitsparen! Bekijk hier al onze tips.

Tot morgen!
Groetjes,
Nena

Romige pasta met champignons

Recept

Romige pasta met champignons

Pasta is altijd een goed idee als je op je uitgaven let! Het is ook een goede bron van koolhydraten en je kan er veel mee variëren. De romige smaak komt in dit gerechtje door de rijstroom, maar daar kan je gerust ook haverroom of sojaroom voor gebruiken. 

Ontdek het recept

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uitEVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be