‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

100% eivrij

Dag ,

Eieren zitten in veel gerechten of producten die je in de winkel koopt. Toch kan je ze gemakkelijk vervangen zowel in hartige als in zoete bereidingen.

Voor een vegan roer-’eitje’, quiche of zelfs eiersalade is tofu het magische ingrediënt. Voeg eventueel nog wat kala namak (ook we zwart zout genoemd) toe voor die typische eismaak. Kala namak koop je bij de Indiase of Pakistaanse supermarkt of in gespecialiseerde vegan (online) winkels.

Aquafaba, dat is het vocht van kikkererwten uit blik, is een ideale vervanger voor eiwit. Als je het opklopt, krijg je een vergelijkbare consistentie als opgeklopt eiwit. Ideaal voor chocolademousse. Je kan er zelfs meringues van maken. 

Een aantal manieren hoe je eieren nog kan vervangen in gebak:

  • Banaan

  • No Egg (een product op basis van aardappelzetmeel en tapiocameel) 

  • Een mengsel van 1 el lijnzaad/chiazaad mengen met 3 el water

  • Appelmoes

  • Zijden tofu

  • Plantaardige yoghurt

Tot morgen!
Groetjes, Nena

Lees hier meer over hoeveel je van de vervangers best gebruikt
Socca tortilla

Recept

Socca tortilla

Socca is een dikke Franse pannenkoek op basis van kikkererwten. Het doet een beetje denken aan de Spaanse tortilla. Deze socca zit boordevol groenten. In het recept wordt kala namak gebruikt, ook wel 'zwart zout' genoemd. Het is een vulkanisch zout afkomstig uit India en geeft een eiachtige smaak aan gerechten. Je kan ook gewoon zout gebruiken en wat edelgistvlokken als je geen kala namak hebt.

Ontdek het recept

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uitEVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be