DAG 22 - Wees voorbereid
Hey ,
Soms maak ik het mezelf extra gemakkelijk. Dan werk ik met een weekmenu en ‘meal prepping’. Meal wat? Dat betekent dat je op één dag de basis voor je gerechten voor de komende week maakt. Zo heb je op het moment zelf nauwelijks nog werk. Niet langer nadenken over ‘Wat eten we vanavond?’ of dagelijks aanschuiven in de supermarktspits!
Vaak bestaat mijn avondmaal uit een over the top gepimpte salade. Ook die kan je in het weekend voorbereiden. De basis is simpel: kies een graan, peulvrucht of vleesvervanger, rauwe groenten en bereide groenten. Met de concrete invulling kan je naar hartelust afwisselen en experimenteren:
- Granen: maak enkele porties rijst, quinoa, bulgur of tarwe naar keuze.
- Zorg voor twee of drie peulvruchten of vleesvervangers in de vorm van kikkererwten, rode bonen, falafel of gemarineerde tofu.
- Ideale rauwe groenten zijn twee soorten salades, rode kool, tomaatjes, rode ui of iets anders dat in seizoen is.
- Met de bereide groenten kan je ook alle kanten uit: stoom broccoli, grill paprika en raapjes in de oven of kook een bloemkool gaar.
Groetjes,
Nena
|