‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

DAG 22 - Wees voorbereid

Hey ,

Soms maak ik het mezelf extra gemakkelijk. Dan werk ik met een weekmenu en ‘meal prepping’. Meal wat? Dat betekent dat je op één dag de basis voor je gerechten voor de komende week maakt. Zo heb je op het moment zelf nauwelijks nog werk. Niet langer nadenken over ‘Wat eten we vanavond?’ of dagelijks aanschuiven in de supermarktspits!

Vaak bestaat mijn avondmaal uit een over the top gepimpte salade. Ook die kan je in het weekend voorbereiden. De basis is simpel: kies een graan, peulvrucht of vleesvervanger, rauwe groenten en bereide groenten. Met de concrete invulling kan je naar hartelust afwisselen en experimenteren:

  • Granen: maak enkele porties rijst, quinoa, bulgur of tarwe naar keuze.
  • Zorg voor twee of drie peulvruchten of vleesvervangers in de vorm van kikkererwten, rode bonen, falafel of gemarineerde tofu.
  • Ideale rauwe groenten zijn twee soorten salades, rode kool, tomaatjes, rode ui of iets anders dat in seizoen is.
  • Met de bereide groenten kan je ook alle kanten uit: stoom broccoli, grill paprika en raapjes in de oven of kook een bloemkool gaar.

Groetjes,
Nena

Lees hier meer over mealpreppen
alt_text

Recept

Aardpeerpuree met wortel en crunchy kikkererwten

Zin in een stevige maaltijd? Dan is de aardpeerpuree met wortel en crunchy kikkererwten iets voor jou! Het gerecht is afgewerkt met bieslook en zorgt net voor die finishing touch. Bon appétit!

Ontdek het recept

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uitEVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be