‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Uit eten/takeaway

Dag ,

Op restaurant gaan… Het klinkt als muziek in mijn oren. Het is al even geleden dat ik nog op restaurant ging. Enkele tips voor de toekomst.

  • Doe je research. Op de ene plek is er al wat meer aanbod dan op de andere. Ik woon in Gent, hier is keuze genoeg. Check welke zaken in jouw buurt afhaalmogelijkheden hebben, maar er zijn ook zaken die op verschillende plaatsen leveren. 

  • Maak slimme keuzes. Last-minute op zoek naar eten? Kies voor restaurants met een internationale keuken. In een Italiaans, Aziatisch of Mexicaans restaurant is de kans op plantaardige opties groter dan bij de klassieke, Vlaamse bistro.

  • Durf te vragen. Twijfel je of een gerecht op de kaart wel vegan is? Vraag het even na, veel zaken zijn bereikbaar via mail of Facebook of je kunt ze gewoon even bellen.

Zelf gebruik ik apps en websites zoals Happy Cow en Vegefied. Die verzamelen alle vegan vriendelijke restaurants wereldwijd. Handig om ook (in een mooiere toekomst) in het buitenland de beste plekjes te vinden.

Wil je ondertussen van thuis bestellen en een takeaway maaltijd halen? Dan kan je op onze Instagrampagina bij onze highlights een aantal geliefde opties zien. Heb je zelf een vegan afhaalmaaltijd besteld? Maak dan even een postje met de hashtag #vegantakeawaybelgium en tag @evavzw en we voegen het toe aan onze lijst. 

Bestel je al eens bij Deliveroo, Uber Eats of Takeaway.com? Wist je dat je kan filteren op veggie of vegan gerechten? Dat maakt het kiezen wel zo makkelijk!

Tot morgen!

Groetjes,
Nena

alt_text

Recept

Wraps met vegan vissticks en tzatziki

Wraps zijn fantastisch omdat je die op elk uur van de dag kan eten. ‘s Ochtends met een beetje hummus en wat tomaatjes? ‘s Middags met rijst, rode bonen en groentjes en ‘s avonds met falafel en groentjes. Keuze genoeg! Geniet ervan!

Ontdek het recept