‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Veggie met vrienden

Dag ,

“Vegetariërs zijn te extreem.” “Dat zou ik niet kunnen, hoor!”. Ook mijn omgeving had een mening toen ik veggie begon te eten. Deze tips hebben mij geholpen om het er met vrienden en familie over te hebben.

  • Vertel je persoonlijke verhaal. Feiten over milieu of dierenwelzijn zorgen vaak voor discussies, persoonlijke gevoelens veel minder. Zeg niet: “Ik eet geen vlees want dat is slecht voor het milieu en de dieren.” Maar wel: “Ik voel me er prettig bij om veggie te eten. En ik vind het fijn dat ik zo meewerk aan een betere wereld.”

  • Als mensen oprecht geïnteresseerd zijn, kan je hun vragen beantwoorden. Sommige mensen willen gewoon een discussie starten zonder echt te luisteren. Je hoeft daar niet op in te gaan. Een kort en krachtig: “we verschillen hierin van mening, laten we erover ophouden”, volstaat dan.

  • Ga je bij vrienden of familie op bezoek? Laat ze dan even op voorhand weten dat je graag veggie wil eten. Vinden ze het moeilijk om hier rekening mee te houden? Help ze een handje in de keuken of breng zelf wat lekkers mee.

Wil je discussies helemaal voorkomen? Schotel je vrienden deze veggie recepten voor vleesfans voor. Wedden dat ze niet eens doorhebben dat het veggie is! Shht! 


Tot morgen!
Nena

alt_text

Recept

Veggie stoofvlees

Dit recept is al jarenlang een van de populairste recepten op de EVA-website, en volledig terecht! Je kan er zelfs de grootste vleesfans mee blij maken! Het is helemaal niet zo moeilijk klaar te maken als je zou denken. Serveren met frietjes is verplicht! ;-)

Ontdek het recept

Activiteiten

Za 20 maart   Kookworkshop "Kikkererwten op verschillende manieren"

Meer info

Zo 21 maart    Kookworkshop "Thaïs"

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uitEVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be