‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Veggie mythes ontkracht

Dag ,

Ook ik werd sinds ik veggie eet niet gespaard van de clichés over vegetariërs. Intussen heb ik op al van deze opmerkingen een geschikt antwoord. Ik deel deze antwoorden graag met jullie: 

  1. “Mensen / mannen / topsporters ... hebben vlees nodig.”
    Hoeveel je ook sport of hoeveel testosteron er ook door je lijf gaat, het maakt geen verschil. Echt iedereen kan vegetarisch of plantaardig eten zonder zich slap te voelen. Kijk maar naar Arnold Schwarzenegger of Lewis Hamilton: van die topsporters zou niemand beweren dat het mietjes zijn.

  2. “Vegetariërs eten konijnenvoer en dragen geitenwollensokken.”
    Als deze pestopizza, lasagne, Mexicaans kapsalon en dubbel fudge chocoladebrownies konijnenvoer zijn, dan zouden wij graag konijntjes zijn! (En dat van die sokken, tjah, daar reageren we zelfs niet op ;-)) 

  3. “Mijn nicht is vegetariër geworden en is al 5 kilo afgevallen!" 
    Vermageren is misschien niet de beste reden om veggie te eten. Ja, vegetarisch eten kan gezonder zijn, maar dat is het lang niet altijd. Een vegetariër die vooral kiest voor groenten, peulvruchten, noten, zaden, fruit, volkoren producten…, is inderdaad goed bezig. Een vegetariër die overleeft op pizza en friet is dat veel minder. Moraal van het verhaal: veggie is zo gezond als je het zelf maakt! 

Groetjes,
Nena


alt_text

Recept

De simpelste vegan pannenkoeken ooit

Zondag = pannenkoekendag! Vandaag delen we het receptje om de simpelste plantaardige pannenkoekjes te maken. Een aanrader als ontbijt of als snack. Hoe hoog maak je jouw stapel?

Ontdek het recept

 

Waarom Lien EVA steunt ...

"Opgroeien als West-Vlaamse boerendochter is zelden de gemakkelijkste weg naar vegetarisme. Gelukkig vond ik bij EVA niet alleen gelijkgezinden, maar ook alle nodige informatie en heerlijke recepten. Intussen probeer ik net als EVA anderen te tonen hoe lekker en makkelijk vegetarisch/vegan eten kan zijn."

- Lien, 39, Gent

Vind je het net zoals Lien belangrijk dat EVA zoveel mogelijk mensen kan blijven informeren en inspireren? Doe een gift en help ons meer mensen te bereiken!

Doe een gift

Activiteiten

Do 18 maart    Kookworkshop
Aan de slag met linzen

Meer info

Zo 21 maart    Kookworkshop Thaïs

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uitEVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be