‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Gezond veggie

Dag ,

Misschien heb je ze ook al gekregen - de vraag of dat wel gezond is om minder of geen vlees meer te eten? Ik wil je meteen gerust stellen. Het is perfect mogelijk om gezond vegetarisch te eten. Ook voor kinderen. Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen waar je moet opletten, want vegetarisch betekent niet automatisch gezond. Frietjes, pizza en ijsjes zijn immers ook veggie.

Het belangrijkste advies blijft: voldoende afwisselen. Groenten en volkoren granen zijn de basis van je maaltijden en die vul je aan met een mix aan vleesvervangers, peulvruchten, noten en zaden. Als je voldoende afwisselt, kan er niet zoveel verkeerd gaan. Zit je toch met onzekerheden of vragen? Twijfel dan niet om onze diëtiste Evelyne te contacteren via dietiste@evavzw.be, via haar Facebookpagina of via Instagram. En lees zeker ook veelgestelde veggie vragen. 

Groetjes,
Nena

Veelgestelde veggie vragen
alt_text

Recept

Hummus plaatkoek met gegrilde groentjes

Deze hummus plaatkoek is simpel om te bereiden en het is zo’n typisch gerecht dat uitnodigt om te variëren met ingrediënten. Wil je graag een spicy versie? Probeer dan eens met pikante hummus of druppel er een beetje hot sauce over.

Ontdek het recept

Activiteiten

Do 11 maart.    Webinar
Stel je vragen aan diëtiste Isabelle de Nobel

Meer info

Vr 12 maart.    Kookworkshop
Klassieke vegan keuken

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uitEVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be