‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Vegan in 30 minuten

Dag ,

Soms heb je weinig tijd of wil je gewoon een snelle, maar toch gezonde hap. Deze maaltijden kan je in minder dan 30 minuten bereiden. Het is ook handig om een goed gevulde voorraadkast te hebben. Mocht je last-minute nog iets willen bereiden, trek je de keukenkast open, en kan je wel eens iets in elkaar flansen. 

In de supermarkten vind je hier en daar ook een aantal vegan kant-en-klare maaltijden. Vegan pizza’s, lasagne, diepvriesmaaltijden, je moet soms even zoeken, maar ze bestaan zeker! In de biowinkel is het aanbod vaak uitgebreider. 

Nog een tip om een snel gerecht te bereiden, is om gebruik te maken van de oven. Snijd jouw favoriete groenten, leg ze op een bakplaat. Strooi er wat kruiden over en eventueel wat olijfolie. Vul aan met wat gesneden (zoete) aardappelkwartjes, en een vleesvervanger. Een volle bakplaat is goed voor een tweetal personen, houd er rekening mee dat de groenten best wat krimpen tijdens het bakken.

Groetjes,
Nena

PS. Meer inspiratie nodig? Download dan het gratis e-book van Toos met 10 vegan recepten in 30 minuten en volg haar op Instagram @toosplantbasedfood.

 

Noedels met ananas

Recept

Noedels met ananas

Noedels zijn een geweldig ingrediënt om mee te koken als je van de Oosterse keuken houdt, of als je een snelle maaltijd wil. Combineer dat met een aantal groenten, tofu, kruiden, wat soja- en chilisaus, en je hebt een heerlijke en voedzame maaltijd.

Ontdek het recept

Activiteiten

Za 20 maart    Kookworkshop Kikkererwten: van hummus tot no-tuna salad

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uitEVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be