‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Vegans eten alleen maar gras...

Dag ,

De bekende vooroordelen tegenover vegans. Hoe vaker je ze hoort, hoe lastiger soms om ermee om te gaan. Je kan ervoor kiezen om ze te negeren, of je kan ervoor zorgen dat je een gepast antwoord klaar hebt. Vergeet niet dat de meeste mensen het niet verkeerd bedoelen, maar deze opmerkingen vaak uit onwetendheid voortkomen.

  • “Vegans eten alleen maar gras.” Zijn Patrik Baboumian, Kendrick Farris en Clarence Kennedy, zo sterk geworden door gras te eten? Nee hoor, plantaardige voeding ligt aan de basis van hun sterke lichaam, in combinatie met een stevige training en een gezonde levensstijl. Als mensen dat tegen je zeggen, kan je hen altijd vriendelijk informeren dat het de runderen zijn die gras eten, niet de mensen die plantaardig eten. ;-) 

  • “Plantaardig eten is heel duur.” Elke levensstijl kan je zo duur maken als je zelf wil. De basis van een vegan voedingspatroon is in theorie helemaal niet duur. Sommige vleesvervangers zijn duurder dan vlees, toch zijn er al een heleboel budgetvriendelijke vleesvervangers zoals peulvruchten, tofu en producten van de huismerken. Het is altijd een tip om tegen de persoon te zeggen: “Waarom zijn vlees en andere dierlijke producten zo goedkoop?” Wedden dat dat je gesprekspartner aan het denken zet?

  • “Vegan eten is moeilijk.” Het vergt een beetje inzet in het begin en een grondige motivatie, maar vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Voor de ene is het wellicht een grotere uitdaging dan voor de andere, maar als je weet waarvoor je het doet, en je bent goed geïnformeerd, heb je alles wat je nodig hebt om er een succes van te maken.

  • “Vegans zijn extreem.” Bekijk het eens anders: misschien is de manier waarop wij onze planeet behandelen en ieder jaar 86 miljard veedieren kweken om op te eten ook wel extreem? Tijd om de algemeen aanvaarde norm eens in vraag te stellen.

Groetjes,
Nena

Veggie stoofvlees

Recept

Veggie stoofvlees

Dit recept is al jarenlang een van de populairste recepten op de EVA-website, en volledig terecht! Je kan er zelfs de grootste vleesfans mee bekoren en het is helemaal niet zo moeilijk klaar te maken als je zou denken. Serveren met frietjes is verplicht! ;-)

Ontdek het recept

 

Waarom Lien EVA steunt...

"Opgroeien als West-Vlaamse boerendochter is zelden de gemakkelijkste weg naar vegetarisme. Gelukkig vond ik bij EVA niet alleen gelijkgezinden, maar ook alle nodige informatie en heerlijke recepten. Intussen probeer ik net als EVA anderen te tonen hoe lekker en makkelijk vegetarisch/vegan eten kan zijn."

- Lien, 39, Gent

Vind je het net zoals Lien belangrijk dat EVA zoveel mogelijk mensen kan blijven informeren en inspireren? Doe een gift en help ons meer mensen te bereiken!

Doe een gift

 

Activiteiten

Do 18 maart.    Kookworkshop Aan de slag met linzen

Meer info

Za 20 maart.    Kookworkshop Kikkererwten op verschillende manieren

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uitEVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be