‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Waarom vegan?

Dag ,

Naast het feit dat het leuk is om te experimenteren met nieuwe smaken en gerechten, zijn er nog belangrijke redenen om vegan te eten. Wetenschappers zijn het erover eens dat meer plantaardig eten een van de efficiëntste dingen is die je kan doen, zowel voor het milieu als voor je eigen gezondheid. Win, win dus. 

Door mee te doen aan deze VeggieChallenge en een maand lang vegan te eten bespaar je ongeveer 36 kg CO₂ (wat overeenkomt met 300 km rijden), 66 m² land en 36.000 liter water.

Door plantaardig te eten bespaar je ook heel wat dierenleed. Je zou misschien denken dat er voor melk en eieren geen dieren hoeven te sterven, maar dat klopt niet helemaal. Ook zijn de leefomstandigheden van melkkoeien en legkippen vaak bijzonder slecht.

Meer lezen over de voordelen van een vegan eetpatroon? Hier vind je een overzicht van de positieve impact die jij kan hebben door minder dierlijke producten te eten. Of hoe je de wereld kan veranderen met je vork.

Tot morgen!

Groetjes Nena ;-)

Nasi goreng

Recept

Nasi Goreng

Nasi goreng is een Indonesisch rijstgerecht dat vaak met kip en eieren wordt geserveerd. In deze vegan versie kiezen we voor gekruide tofureepjes en een heleboel groenten.

Ontdek het recept

Activiteiten

Za 6 maart.    Kookworkshop De kinderen koken mee. 

Meer info

Vr 12 maart.    Kookworkshop De klassieke vegan keuken

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uitEVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be