Over veggie gehackt en andere rariteiten
Dag ,
Als je 10 jaar geleden een kijkje nam in het veggie schap in de supermarkt vond je waarschijnlijk enkele groenteburgers, misschien wat blokken tofu en wat producten van Quorn. Vandaag is het veggie schap dubbel zo groot en is het aanbod enorm uitgebreid. Je zou er keuzestress van krijgen! Ik geef je graag tips om die keuze eenvoudiger te maken.
Wil je vooral de smaak en textuur van vlees benaderen? Kies dan voor de nieuwste producten die daar duidelijk reclame voor maken op hun verpakking. Je vindt verschillende burgers, gehakt en kipstukjes die stilaan bijna hetzelfde smaken als het origineel.
Wil je vooral heel gezonde producten? Kies dan voor basisproducten die weinig bewerkt zijn en uit weinig vet en zout bestaan zoals tofu, seitan en tempeh. Hier moet je wel wat meer aandacht hebben voor de bereiding, niemand wordt blij van ongekruide, slappe tofu. Je kan ook altijd op de nutriscore letten.
Je hoeft trouwens niet altijd voor kant-en-klare vleesvervangers te kiezen. Peulvruchten (linzen, kikkererwten, bonen…) zijn ook goede eiwitbronnen, en de perfecte basis voor gezonde, zelfgemaakte burgers.
Een volledig dossier over vleesvervangers kun je hieronder lezen.
Groetjes,
Nena
PS. Om de deelnemers van de VeggieChallenge extra te motiveren, maakte Garden Gourmet een welkomstenveloppe met kortingsbonnen, recepten en een VeggieChallengemagneet en -postkaart. Wil je dit graag ontvangen? Laat dan hier je adres achter en binnenkort valt het in je brievenbus!
|