‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Ben jij er klaar voor?

Dag ,

Morgen gaat de VeggieChallenge van start. Een goede voorbereiding is belangrijk, dus geef ik je in deze mail het eerste weekmenu en enkele tips om je voorraadkast te vullen. 

Maar voor we van start gaan eerst nog een korte verduidelijking: wat is veggie nu eigenlijk?

  • veggie of ‘vegetarisch’ wil zeggen: niets van dode dieren. Dus geen vlees (ook geen kip), geen vis en bv. ook geen gelatine.
  • vegan of ‘veganistisch’ wil zeggen: geen dierlijke producten. Dus geen vlees, kip, vis, maar ook geen melk, eieren, kaas of honing.

Je hebt misschien ook al de termen ‘plantaardig’ of ‘plantbased’ gehoord? Soms worden ze gebruikt als synoniem voor ‘vegan’, maar anderen gebruiken ze ook voor gerechten waarvan de basis (maar niet alles) uit planten bestaat. Een beetje verwarrend dus. Check zeker de ingrediënten als je twijfelt. O ja, de term ‘vega’ kom uit Nederland, en betekent hetzelfde als ‘veggie’.

Om het je die eerste dagen zo makkelijk mogelijk te maken, stelden we dit weekmenu samen (scroll naar beneden voor flexi). Je kan het als inspiratie gebruiken om deze week al je boodschappen te doen en zo goed voorbereid te zijn op de soms drukke dagen waarop alles snel moet gaan. 

Natuurlijk vind je in onze receptendatabase nog veel meer inspiratie om zelf je eigen favoriete weekmenu samen te stellen. Of neem een kijkje in de VeggieChallenge Facebookgroep waar andere deelnemers hun tips en favoriete gerechten delen.

Makkelijk voor op drukke dagen is een goed gevulde voorraadkast. Hier vind je een voorbeeld van wat je allemaal nu al kan inslaan voor de komende maand.
 
Tot maandag, op dag 1 van je challenge :-)
Nena, je VeggieChallenge Coach

________________________________

PS: Je kan nog tot zondag meedoen met onze Instagramwedstrijd om een XXL-veggie-pakket te winnen.
 

PS2: Om de deelnemers van de VeggieChallenge extra te motiveren, maakte Garden Gourmet een welkomstenveloppe met kortingsbonnen, recepten en een VeggieChallengemagneet en - postkaart. Wil je dit graag ontvangen? Laat dan hier je adres achter en binnenkort valt het in je brievenbus!

Bekijk het eerste weekmenu
alt_text

online events

Za 6 maart   Kookworkshop
De kinderen koken mee

Meer info

Vr 12 maart    Kookworkshop
Klassieke vegan keuken

Meer info

Bekijk alle activiteiten

 

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uitEVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be